Un error en la traducció d'una circular escolar per autoritzar una excursió ha acabat amb la denúncia penal a la directora i una de les professores del CEIP Mediterrani, a Alacant. Ambdues docents s'enfronten a una petició de pena de 15 anys d'inhabilitació, després que un pare de l'escola les hagi denunciat per discriminació lingüística.

TUIT marc salomon

Marc Salomón / Twitter

Els fets es remunten al febrer de 2020. En aquell moment, i segons manté el centre, un error va fer que una circular destinada a famílies que havien demanat les comunicacions amb l'escola en castellà s'enviés amb algunes parts escrites en català. Segons informen diversos mitjans, després que el pare de la víctima exigís la traducció de la circular, una professora es va oferir a llegir-se-la en veu alta, cosa a la qual es va negar.

Arran d'això, segons recull La Vanguardia el pare d'una de les alumnes va denunciar els fets, però la denúncia va ser arxivada per la Fiscalia. Després d'aquesta decisió, va decidir traslladar l'assumpte a la via penal. La setmana passada es van ordenar diligències i el denunciant i les denunciades ja han declarat. El rotatiu també informa que les docents tenen l'assessorament de l'advocacia de la Generalitat.

A més a més, després que esclatés la polèmica per la circular la conselleria d'Educació valenciana també va decidir interposar una denúncia per "insults i amenaces" contra el centre, rebudes per via telefònica, segons recull La Información. 

L'AMPA dona suport al centre

Per la seva banda, l'AMPA del centre va mostrar, ja el febrer de 2020, el ple suport a la professora i el centre. En un comunicat publicat a la seva pàgina de Facebook asseguraven que en aquest centre les comunicacions es fan en les dos llengües oficials al País Valencià, "excepte errors molt puntuals". Així mateix, exigien "la disculpa pública de la persona que ha abocat aquestes difamacions i que ha amenaçat públicament al nostre centre".

Connexions amb VOX

El pare, vicecoordinador de Vox a Alacant, té el suport de l'Asociación Hablemos Español, pròxima al partit d'ultradreta. "Volem llibertat d'elecció de llengua entre les oficials, lluitem contra l'adoctrinament nacionalista i fem valdre la nostra llengua comuna", asseguren a la descripció del seu Twitter.

 

 

 

 

Imatge principal, CEIP Mediterrani a Alacant / Google Maps