Ara mateix hi ha més denúncies contra els Mossos d'Esquadra que contra la policia espanyola relacionades amb tots els fets del diumenge durant el referèndum.

Mentre els ferits estan encara recopilant documentació per acreditar les agressions i denunciar els agents del CNP i la Guàrdia Civil, diversos particulars han presentat denúncies contra la policia de Catalunya per inactivitat en col·legis oberts per votar.

Avui la Generalitat ha presentat una denúncia contra les actuacions que la policia espanyola i la Guàrdia Civil van fer en tot el territori català durant tot el dia. Ho investiga el jutjat número 7 de Barcelona que ha obert una desena més de diligències. Aquest jutjat investiga també diverses denúncies per lesions contra la policia espanyola però també denúncies de particulars contra els Mossos d'Esquadra per permetre votar i no actuar.

Hi ha denúncies contra la policia espanyola, a més, a Lleida on s'han presentat quatre querelles de particulars per actuacions desproporcionades. A Amposta hi ha una investigació oberta per un delicte de lesions per una denúncia que ha fet un particular i a Rubí hi ha una causa oberta per desobediència i lesions després que la policia fes una detenció. El jutge va dictar la llibertat provisional al cap d'unes hores.

A Mataró s'han rebut diversos informes mèdics de lesions. El Jutjat d'Instrucció número 4 ha obert diligències per delictes lleus tenint en compte el diagnòstic que consta en l'informe mèdic.

La resta són denúncies a Barcelona, el Vendrell, la Seu d'Urgell, Lleida, Cerdanyola del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Granollers i Mataró contra els Mossos per no impedir la votació o contra la Generalitat per ús de dades personals.