Demòcrates de Catalunya d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) ha demanat a l'alcaldessa, Pilar Díaz, que declari nul·la i no apliqui la moció aprovada en el ple municipal per incorporar el castellà en els senyals de trànsit del municipi.

Segons un comunicat d'aquest dijous, consideren que la moció, que va prosperar amb el suport del PSC, PP, Cs i una regidora no adscrita mentre que ERC, ICV-EM, PDeCAT, la CUP i Canviem Esplugues hi van votar en contra, ha de frenar-se sobre la base del Reial decret del 2015 pel qual es va aprovar el text refós de la Llei de Trànsit, que prohibeix un increment de la despesa pública en la seva disposició addicional segona.

La norma estableix l'obligació genèrica que els senyals de trànsit han de ser comprensibles per als conductors, encara que també que les mesures que s'introdueixin no han de generar cap augment de la despesa pública. Així, consideren que l'acord del ple municipal d'Esplugues es va prendre "sense tenir en compte la disposició addicional segona del Reial decret, i en conseqüència en nul de ple dret".

El partit insta l'alcaldessa a tenir un inventari dels suposats senyals de trànsit afectats i valorar econòmicament què suposaria el canvi així com la no aplicació de la mesura, i també sol·licita al consistori que informi sobre el nombre de sancions imposades al municipi entre el 2014 i 2016, i precisi les que s'han recorregut "per motius lingüístics d'incomprensió dels senyals".

D'aquestes últimes, reclamen saber quantes en fase de recurs es van estimar i que s'identifiqui les que corresponen a persones que viuen a altres comunitats d'Espanya o a altres països.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat