El nou cartell de la Feria del Toro dels Sanfermines d'enguany ha generat polèmica a Pamplona i a les xarxes socials perquè el troben "poc adequat", "poc encertat" o "machote", després de la sentència del cas de La Manada i la posada en llibertat dels cinc condemnats.

A la imatge del cartell s'hi veu un minotaure, animal mitològic amb cap de brau i cos d'home, d'esquena amb el típic mocador vermell dels Sanfermines. La imatge mostra la força que caracteritza els braus, però s'ha interpretat com una imatge còmplice amb els cinc membres de La Manada. El signatari del cartell és Lauren Pallatier, artista que es dedica només al món taurí.

cartell sanfermines 2018

Després de la seva publicació, els usuaris de les diferents xarxes socials se n'han fet ressò i la majoria d'ells han coincidit que els sembla "desafortunat" o "poc adequat". I un altre comentari recurrent és el que diu que va dedicat, o com a mínim ho sembla, a La Manada.

De fet, molts dels usuaris han demanat a la Casa de la Misericordia de Pamplona, encarregada de triar l'artista, que retiri el cartell d'aquest any, per ser, entre altres coses, un "ultratge i una provocació per a les dones". A més diversos ciutadans han emplaçat l'alcalde de la ciutat, Joseba Asirón, a retirar-lo si no ho fa l'entitat que l'encarrega.

Ara bé, aquest no és el cartell de les festes de San Fermín, sinó que és la part dels "encierros". En el cartell de les festes, fet per l'artista Adriana Eransus, s'hi pot veure dues persones ballant en una plaça rodejats de fanals.

cartell sanfermin 2018 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat