El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha advertit aquest dimecres des del Congrés dels Diputats que els treballadors d’Eulen no poden fer vaga en relació a aspectes confirmats al laude arbitral que es farà públic aquest dijous a les 12.30. “El laude de demà posarà punt final al conflicte obert”, ha assegurat abans d’assistir a la Comissió de Foment, on compareix precisament per informar sobre el caos a l’Aeroport del Prat aquest estiu.

Segons el ministre, el seu govern ha intentat “ajudar” a l’assoliment d’un acord, malgrat que no té “cap competència” en aquesta qüestió, i “l’administració competent en tot cas és la Generalitat”. En aquest sentit, De la Serna ha assegurat que la funció d’AENA es limita a “vetllar pel compliment de les clàusules” dels contractes i “garantir la prestació del servei” en aquests termes, però “no disposa de competències legals” per resoldre el conflicte entre l’empresa i els treballadors, i en el cas que no hi hagi acord “la llei estableix que l’òrgan competent és la Generalitat". 

Pel que fa al conflicte amb la resta de col·lectius d'AENA, De la Serna ha assegurat que el gestor busca un acord amb els sindicats. “Per això hem proposat un increment de personal més enllà de la taxa de reposició”, ha dit. Pel que fa als salaris, ha apuntat que caldrà “tenir en compte el que s’aborda” i si es prorroga o no el conveni actual. “Estem agraïts als sindicats, i per part del govern intentarem arribar a una solució”, ha sentenciat.

Pel que fa a les aglomeracions als controls, De la Serna ha apuntat que el seu executiu va incrementar el nombre d’agents de la Guàrdia Civil per evitar que es produïssin aquestes aglomeracions, especialment després dels atemptats. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat