Per si no n'hi hagués prou d'haver de sentir floretes per tot arreu, ara es posa de moda una nova tècnica per "assaltar" dones pel carrer. El daygame ("joc de dia") es ven com una tècnica infal·lible per lligar amb estranyes. En diferents portals d'internet és fàcil de trobar una breu descripció d'aquest mètode per "conèixer dones noves i gent nova, ampliar els teus cercles socials i a la vegada practicar la seducció".

El portal Daygame assegura que "és l'art de conèixer dones increïbles i atractives sense necessitat d'anar a discoteques. Podria ser caminant pel carrer, en una botiga de roba o en una estació de tren, per això és diu daygame". En què consisteix? Fent una ràpida cerca per diferents portals sembla senzill. Només cal dir "hola" a la primera dona que et resulti "interessant".

daygame

Captura del portal Daygame

"Les dones tenen la fantasia de conèixer un home increïble durant el dia", insisteix el portal. "Quan les dones van a discoteques, esperen ser atacades. Se'ls acosten nois borratxos tota la nit, així que han hagut d'aprendre a posar un escut". A força de tòpics, l'article posa èmfasi en el fet que aquest escut "fa difícil aconseguir agradar a una noia". "A més, cap noia vol admetre que ha conegut la seva parella de nit".

"Immunes al rebuig"

"No hi perdem res, no ofenem ningú", asseguren des d'un portal que es diu Egolandseduccion.com, per recalcar que per dir "hola" a una desconeguda no passa res. "Rebuig, rebuig i més rebuig. Per aprendre el daygame ens hem de fer immunes al rebuig. Una vegada això passi, t'asseguro que estaràs llest per aprendre a lligar. És la base. Amb el rebuig ve la seguretat en un mateix", detalla el portal Seduccionyatraccion.com.

Els portals que promouen aquesta seducció subratllen que "l'honestedat és una de les qualitats més atractives". "No puc deixar de repetir que el més important és l'honestedat perquè cada dia veig homes i dones que envien missatges diametralment oposats al que senten, i així no s'entén ningú. Si no comuniques el que et fa sentir aquesta persona, et tractarà en conseqüència, com a una persona més, que no comunica el que li atreu".

daygame 2

Captura del portal Daygame

La cosa va més enllà. No és estrany tampoc trobar tallers per aprendre a dir alguna cosa "a aquella noia que et cridi l'atenció pel carrer" i tenir "habilitat per seduir de dia en qualsevol moment i lloc", sota aquesta mateixa etiqueta del daygame.

"Ens han estat mentint"

De portals, però, n'hi ha per triar i remenar. "Ets un home normal i corrent, estàs a Espanya i penses que lligar és més fàcil que mai? Si la resposta és que sí, ets al lloc correcte", detalla el portal Comunidadredpil.com.

"Les coses han canviat molt en els últims anys. Des que vam entrar a l'era de les apps per lligar online i Instagram, tot és molt diferent a com era fa una dècada. Suposo que ja te n'hauràs adonat... No hi havia hagut mai abans tantes dones obertes al sexe ràpid i sense compromís, ni tants homes verges o que no follen mai. Com pot ser això? La resposta és simple, ens han estat mentint. A mi, a tu, i a tots els homes d'Espanya".

Són lícites totes aquestes tècniques que tracten les dones com a objectes, tot esperant que vingui un home heterosexual i intenti seduir-les? És adequat assaltar algú pel carrer o no és més que una altra manera d'assetjament cap a les dones? Estem parlant de lligar o de dominació? Tal com recorda El Confidencial, un influencer va fer-se famós després d'unes declaracions en un dels seus vídeos penjats a Youtube. Allà oferia el mètode infal·lible per posar fi a les violacions: fer-les legals. On portarà tot això?

Qui són els 'incels'?

Qui practica, però, aquesta tècnica? Segons apunta el mateix digital, aquesta manera de lligar té força incidència a Londres. Així, asseguren en un article, que la majoria d'homes practicants d'aquestes noves tècniques serien incels i homes heterosexuals ressentits pel creixement de l'empoderament de la dona. El resultat de tot plegat no és cap altre que l'aparició de suposats "gurus" que ho "saben tot" per seduir una dona.

Incel és l'abreviatura de l'expressió anglesa involuntary celibate, celibat involuntari. Es tracta d'una subcultura que es manifesta en comunitats virtuals, en què diuen que són incapaços de mantenir relacions sexuals amb una parella, com voldrien. Així, els que s'identifiquen com a incels són gairebé exclusivament homes heterosexuals.