Les marxes lentes de camions estan provocant cues a diverses carreteres de tot Catalunya, coincidint amb l'operació sortida del pont del Pilar. Poc després de les cinc de la tarda, han començat les marxes lentes que provoquen retencions a l'AP-7 a Girona, l'A-7 a Tarragona o a l'N-340 al Penedès. 

Els transportistes protesten contra les restriccions de pas a l'N-II, l'N-340 i l'N-240. Els transportistes asseguren que se'ls està "criminalitzant", quan l'arrel del problema és el mal estat de les carreteres. A més, diuen que l'obligació de pagar peatges, que s'ha pres sense tenir-los en compte, els suposa sobrecostos d'entre "300 i 600 euros mensuals". Diuen que les marxes lentes són un primer toc d'atenció, però que si Generalitat i Estat no responen, les protestes aniran a més.

Es preveuen marxes lentes a la ronda Litoral de Barcelona en direcció Llobregat des del port i l'AP-7 fins a Rubí. A Girona, l'N-II fins a l'enllaç amb la C-25 i fins al peatge de l'AP-7 a Girona Nord i la C-66 en direcció Banyoles. A Tarragona, estaran afectades l'A-7, l'N-340 i l'AP-7, i a Lleida l'N-240 i l'AP-2.

Els transportistes asseguren que "el detonant" de la mobilització ha estat la manera com s'han gestionat les restriccions de pas per l'N-340 i l'N-240. Unes prohibicions que ja s'afegeixen "a la quasi perpetuïtat" de la prohibició de circular per l'N-II al llarg de les comarques gironines.

Des del 2 de setembre passat, s'estableix el desviament obligatori de camions cap a l'AP-7 als trams de l'N-340 entre Peníscola i l'Hospitalet de l'Infant, així com entre Altafulla i Vilafranca Sud. En el cas de l'N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc, els vehicles han de circular obligatòriament per l'AP-2.