Creu Roja Joventut ha convocat per a aquest dissabte i diumenge, 9 i 10 de desembre, la Gran Recollida de Joguines arreu de Catalunya. Per aquest motiu, s’han programat un seguit d’activitats i esdeveniments amb l’objectiu de donar a conèixer i fer créixer la Campanya de Joguines. Així, es faran activitats a 30 localitats catalanes.

Als punts de recollida hi tindran lloc diversos esdeveniments, des d’activitats de sensibilització fins a tallers de manualitats, concerts i xocolatades per a tota la família.

La Campanya de Joguines del 2017 es va presentar el diumenge 19 de novembre, amb el lema 'Els seus drets en joc'. En aquesta 25a edició, la Creu Roja vol recollir unes 50.000 joguines per repartir-les posteriorment entre més de 23.000 nens. A Catalunya, aquesta campanya es duu a terme a més de 400 municipis gràcies a la col·laboració de 1.500 voluntaris. Els punts de recollida es poden consultar al web http://www.lajoguinaeducativa.com/ .

Cal recordar que la Gran Recollida de Joguines demana que aquestes siguin noves, sostenibles, no sexistes ni bèl·liques i, si és possible, que fomentin el joc cooperatiu. Creu Roja Joventut entén que tots els infants, independentment de la situació econòmica de la família, tenen dret a estrenar una joguina nova.  

Activitats per tot el territori

A Barcelona, un total de tretze assemblees participaran en la Gran Recollida de Joguines: Alt Maresme, Alt Penedès, Cerdanyola-Ripollet-Montcada, Maresme centre, Premià, Vilassar, Sabadell, Sant Cugat-Rubí-Valldoreix, Sant Joan Despí, Sitges, Viladecans, Vilanova i la Geltrú i Muntanya de Montserrat.

A les comarques de Lleida, les assemblees que se sumen a la iniciativa són: local de Lleida, Pla d’Urgell, La Noguera, Les Garrigues, La Segarra i El Solsonès.

A Girona, les assembles que muntaran estands i activitats són: Blanes-Lloret de Mar-Tossa de Mar, Girona, Llançà, Figueres, Ripoll i Roses-Castelló.

A Tarragona, les cinc assemblees de la Creu Roja que se sumaran a la Gran Recollida de Joguines són: Baix Penedès-El Vendrell, Calafell, Tortosa, Amposta, Gandesa-Móra d’Ebre-Ascó.