Creu Roja Juventud ha presentat aquest diumenge la 25ena Campanya de Joguines al Parc d’atraccions del Tibidabo. Amb el lema “Els seus drets en joc”, la organització té la previsió de repartir joguines a més de 23.000 nens en situació de vulnerabilitat d’arreu de Catalunya.

En total, l’entitat necessita recollir prop de 55.000 joguines entre el 20 de novembre i el 3 de gener, en una campanya en la qual participaran més de 1.200 voluntaris i que es durà a terme en més de 400 municipis catalans, a través de 83 assemblees locals i comarcals que poden cobrir diversos municipis.

Volen garantir els drets i deures de la infància

La presentació de la campanya ha coincidit amb la commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants, el 20 de Novembre, amb la voluntat de visibilitzar, reivindicar i garantir els drets i deures de la infància.

La iniciativa té l’objectiu de garantir el drets dels infants al joc i recollir joguines per a nens en situació de vulnerabilitat. A més, es pretén sensibilitzar la població sobre el valor educatiu del joc i la seva importància en el desenvolupament de la infància.

S’atendran menys infants que l’any passat

Atesa les mostres de lleugera recuperació econòmica, Creu Roja Joventut ha confirmat que són 23.000 els infants beneficiaris en l’edició d’engany de la campanya.

Segons dades de l’entitat, Catalunya concentra més del 40% dels infants beneficiaris de la Campanya de Joguines arreu de l’Estat, a causa de la llarga tradició d’aquesta campanya al territori català. A tot l’Estat, la 4ª edició de la campanya té l’objectiu d’arribar a prop de 60.000 nens i nenes.

Aquesta previsió s’ha realitzat segons la demanda de les assemblees locals i comarcals de la Creu Roja que participen en la campanya per donar resposta als casos de famílies derivades pels serveis socials de cada població. Per aquest motiu, per cobrir aquesta demanda, Creu Roja Joventut ha assegurat que necessiten recaptar 55.000 joguines fins el 3 de gener.

Aquestes joguines han de ser noves – tot infant té dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que fomentin el joc cooperatiu.

Crida al suport empresarial i social

Apart de sol.licitar la col.laboració dels ciutadans de Cataluna, Creu Roja Joventut també fa una crida a les empreses, comerços i entitats a participar de la campanya. Aquest suport, tal com indica l’entitat, pot adoptar diferents fórmules, que van des de la donació de joguines en espècie, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d’espais per a la recollida, entre altres.

Dues formes de participar en la Campanya de Joguines

Qui vulgui col·laborar en la 25ª Campanya de recapte de Joguines de la Creu Roja ho pot fer de dues maneres: portant joguines als diferents punts de recollida situats arreu de Catalunya i que es poden consultar al web www.lajoguinaeducativa.com o fent una donació econòmica per mitjà del número de compte 2100-0808-14-0200669005