Després del primer cas de coronavirus detectat a Catalunya, el Govern reitera les crides a la calma. Després de sortir de la reunió extraordinària de la comissió interterritorial, aquest dimarts al vespre a Madrid, la consellera Alba Vergés ha deixat clar que el protocol de detecció funciona, que el sistema sanitari està preparat per eventuals nous casos i que sempre s’ha de respondre amb criteris de salut pública, sense generar alarmisme.

En una atenció als mitjans de comunicació, la consellera de Salut ha assegurat que “a Catalunya continuarem així, seguint les recomanacions, donant un missatge claríssim: estem preparats, el protocol funciona per a detectar ràpidament i tractar si hi ha cap cas”. Vergés ha confirmat que de moment l’únic positiu és el de l’italiana de 36 anys, i que hi ha vuit casos en estudi pendents d’analítiques. En cap cas han estat en contacte amb la persona infectada.

Pel que fa a la reunió al Ministeri de Sanitat, la consellera ha valorat “positivament” la coordinació que hi ha establerta “des de fa moltes setmanes”. Ha subratllat que “no estem en cap cas en una fase d’alerta, sinó en una fase de contenció”, i que cap dels casos són “autòctons”, sinó “importats” d’altres països.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat