Avui és el dia 15 del camí de la Quaresma, així ens ho recorda Vatican News, el portal oficial de notícies del Vaticà on cada dia surt un capellà per anunciar l'efemèride i donar un consell. Des d'aquesta setmana, el Papa Francesc ha ordenat que els missatges de recomanació girin entorn el coronavirus i la seva prevenció i es repeteix una premissa: "Reseu". Així ho ha detallat el pare Samuel Velásquez en un vídeo on també recomana "no anar al cinema, al parc, a un concert o sortir amb certes persones".

I remarca que el més important no és pensar "en no infectar-se" un mateix sinó "de quina manera no infecto als altres perquè aquesta és l'actitud del bon cristià". Davant del que considera que és "la tirania dels governants del món", el pare Samuel fa un paral·lelisme amb Jesús per subratllar que els "bons deixebles de Crist s'han de servir els uns als altres".

Aquest no ha estat l'únic consell per evitar el coronavirus. Coincidint amb la segona setmana de Quaresma, el pare Cordero també recomana "resar i passar el rosari en privat". Compara els "moments difícils que va travessar Jesús amb els que ara toca viure on la gent no pot sortir de casa". Novament, els símils amb Jesucrist es repeteixen: "Ell no va ser famós immediatament sinó que va experimentar una vida com la nostra, primer va haver de créixer i aprendre a obeir els pares".

El Vaticà ha pres mesures de restricció per frenar la propagació del coronavirus i ha tancat la plaça de Sant Pere i la Basílica fins el 3 d'abril. També es restringeix l'accés al Correu Vaticà, la Llibreria Editrice Vaticana i el Servei Fotogràfic de L'Osservatore Romano.