Més problemes, ara a nivell educatiu, que provoca la pandèmia del coronavirus. Ni el 70% dels professors ni més del 40% dels alumnes podran seguir el curs de manera telemàtica, ha denunciat CCOO en un informe elaborat després d'enquestar 3.200 docents, 2.600 dels quals de la xarxa pública, i 600 de la concertada i privada.

Es tracta de l'Informe sobre la possibilitat del teletreball docent, que ha dut a terme la Federació d'Educació de CCOO per valorar les possibilitats reals de seguir una educació online a l'actual situació de confinament. La responsable de política educativa de CCOO, Teresa Esparabé, ha valorat en declaracions a Efe que en l'actual emergència sanitària "Educació ignora les múltiples casuístiques i greus dificultats existents".

Segons l'estudi, els professors de la xarxa pública afirmen que hauran d'atendre telemàticament una mitjana de més de 50 alumnes, i que un 15% de tots els docents ho faran a més de 100 alumnes. Un dels principals problemes que remarca Esparabé és que l'"educació no ha tingut en compte les substitucions que no s'han cobert i les baixes laborals dels professors, justament en un moment d'emergència sanitària".

alumnes eso europa press

EuropaPress

Problemes similars en l'escola pública, concertada i privada

L'enquesta també revela que el 60% del personal docent de l'escola pública té persones dependents a casa, siguin nens o familiars dependents o malalts, i que necessiten dedicar una gran part de la seva jornada, de vegades tota, a la cura d'aquestes persones. A més, a la xarxa pública, el 75% dels professors afirma tenir problemes per treballar telemàticament, ja sigui per motius tècnics, per falta de formació en la utilització d'alguns programes o per altres motius. També un 44% dels alumnes de la xarxa pública no disposen dels recursos necessaris per realitzar activitats telemàtiques.

Pel que fa als professors dels col·legis concertats i privats es desprèn que "la majoria de personal educatiu ha d'atendre telemàticament de mitjana més de 50 alumnes, i un 30% ho faran a més de 100 alumnes". Gairebé el 55% d'aquest personal té persones dependents a casa, el 66% dels professors assegura tenir problemes tècnics per treballar telemàticament i un de cada tres alumnes té dificultats per seguir el curs de manera telemàtica.

I per aquests motius, Esparabé ha proposat "una avaluació formativa de la tercera avaluació que no penalitzi" i ha demanat "una acció educativa de país que no deixi enrere cap alumne".

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat