El papa Francesc ha confirmat en la seva missa diària el decret de la Penitenciària Apostòlica per la qual dona un indult especial als creients que hagin donat positiu per coronavirus.

Tal com recull el Butlletí oficial del Vaticà, l'excepció es trasllada als qui han mort, els qui estan malalts i fins i tot "els qui resen per ells i els treballadors sanitaris". D'altra banda, el Vaticà també dona la possibilitat de "l'absolució col·lectiva en aquest moment d'emergència sanitària".

L'escrit és extens i sorprenent per l'excepcionalitat. Per exemple, els qui no puguin rebre l'última consagració, se'ls ofereix la possibilitat de fer un ús propi de la creu. En el cas d'estar en disposició, es recomana fer l'indult de diferents maneres. Algunes d'elles: "Visitar el Santíssim Sagrament o l'adoració Eucarística, llegir les Sagrades Escriptures durant mitja hora o recitar el Rosari, el Via Crucis o la Coroneta de la Divina Misericòrdia".

El Vaticà demana crear grups de capellans als hospitals

El Papa Francesc també fa una crida a "demanar a Déu que acabi amb la pandèmia, que els malalts trobin alleugeriment i la salvació eterna per als qui el Senyor ha cridat". D'altra banda, el Vaticà fa una crida a organitzar "grups de capellans extraordinaris als hospitals" respectant les mesures sanitàries.

Aquesta iniciativa especifica que ha de ser voluntària i haurà de complir "amb les normes de protecció contra el contagi per garantir l'assistència espiritual als malalts i als moribunds".