Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir si un funeral, celebrat el passat 21 de maig al camp de futbol de Castellbell i el Vilar, va complir les restriccions exigides d'aforament.

El comiat es va fer a l'equipament municipal, cedit per l'Ajuntament a petició de la família. Des del consistori, l'alcaldessa, Montserrat Badia, assegura que es va complir la normativa exigida per a actes amb públic.

L'accés es va limitar a un màxim de 200 persones assegudes, tots els assistents van fer ús de la mascareta i es va mantenir la distància de seguretat de dos metres. A més es va obligar tots els assistents a rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic.

Segons explica Badia, no és la primera vegada que se celebren cerimònies de comiat al camp de futbol. En aquest cas, el finat havia estat àrbitre, raó per la qual la família va demanar la cessió de l'espai al consistori, que ho va acceptar. Inicialment, diu l'alcaldessa, s'havia previst amb les restriccions per a una vetlla convencional, però, en tractar-se d'una persona molt vinculada al teixit associatiu, hi va assistir més gent de l'esperada. Davant dels fets, afegeix, van optar per aplicar les limitacions que s'estableixen per a actes culturals en espais oberts.

Badia considera que en cap cas es va incomplir amb la normativa i que, tal com assenyalava la fase 1 de la desescalada, es van aplicar les restriccions de limitar l'aforament al 33%. També recalca que era obligatori fer ús de la mascareta, mantenir la distància de seguretat i netejar-se les mans en accedir a l'espai.

Després que una veïna denunciés els fets davant dels Mossos, s'ha obert una investigació per esclarir si hi va haver o no incompliment de les restriccions.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat