Malgrat el descens de persones que intenten passar fora del cap de setmana, tot i l'estat d'alarma pel coronavirus, els Mossos han seguit imposant sancions.

Aquest dissabte, hi ha hagut un descens important del trànsit de vehicles que intenten accedir a la Costa Brava. El peatge de l'AP-7 que hi dona entrada ha registrat molt poc volum de vehicles. Ara bé, els Mossos han escoltat excuses de tot tipus i casuístiques particulars. Tot i això, si el motiu no estava justificat, o si es viatjava amb més d'una persona dins del vehicle, la policia aixecava acta i sancionava els infractors.

Les crides al confinament han donat resultat i bona part dels qui tenen segones residències a la Costa Brava han decidit no fer com la setmana passada, que van anar al litoral gironí massivament. Aquest fet va generar molt malestar entre els alcaldes de poblacions com Castell-Platja d'Aro, Begur o Calonge a la costa i Puigcerdà o Camprodon a la muntanya. Tot i això els Mossos d'Esquadra han aturat tots i cadascun dels vehicles que sortien del peatge de Maçanet de la Selva, que dona accés als diferents municipis de costa.

Els agents no han fet distincions i han aturat tots els turismes, però si han deixat passar els camions o les autocaravanes amb matrícula estrangera que tornaven cap al seu país.

En la majoria de vehicles s'hi podia veure més d'una persona, fet que està sancionat en aquests moments tot i que els passatgers vagin amb mascaretes i guants o que un vagi davant i l'altre darrere.

A Blanes la Policia local ha intensificat els controls per comprovar que ningú se salta el confinament. En aquest sentit les sancions s'han quadruplicat els darrers dos dies. En concret, s'han posat 53 multes i s'han identificat un total de 77 persones.

Es queden a les segones residències

A diferència de la setmana passada, aquest divendres i dissabte s'ha vist "molt menys moviment" a les segones residències, tant a la costa com a la muntanya. El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, explica que moltes persones han optat per quedar-se en aquesta segona residència a fer el confinament.

El mateix ha passat als municipis de la costa del Baix Empordà. En aquest cas, el president del consell comarcal, Joan Loureiro, explica que "per sort" no s'han repetit les imatges de divendres passat. "La gent ha pres consciència", remarca.

Amb tot, els alcaldes d'aquestes poblacions recorden que tenen un sistema sanitari pensat "per la gent que resideix tot l'any", i que ara per ara hi ha un nombre d'habitants "molt superior" al normal.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat