L'escassetat de farina i llevat durant la quarantena pel coronavirus és una realitat des del primer dia de confinament; l'elaboració de pa casolà, pa de pessic, magdalenes i galetes ha fet que sigui una odissea trobar aquests productes. 

Ara bé, si vas al supermercat i no queda llevat, et proposem una manera per poder-lo fer a casa. Et caldrà el següent:

  • 100 ml de cervesa
  • 1 cullerada de farina 
  • 1 cullerada de sucre

L'elaboració és molt senzilla però requereix unes quantes hores de repòs per poder fer-lo servir. Es posa en un bol petit de vidre la cervesa amb la farina i el sucre i es barreja tot molt bé. To seguit es tapa amb paper film transparent i es col·loca en un espai càlid on no hi hagi cap tipus de corrent d'aire. Finalment, s'ha de deixar actuar unes 7 o 8 hores; la millor opció és deixar-lo reposar tota la nit.

Es pot congelar el llevat?

El llevat fresc es pot congelar, però els resultats en ocasions són variables. Convé descongelar-lo abans d'utilitzar-la.

El llevat sec instantani també es pot congelar, es descongela molt ràpid i manté tota la seva fluïdesa, Pot afegir-se directament a la farina.