El Consell General d'Infermeria espanyol, que acull 307.000 professionals del sector, avisa que "no permetrà que es continuï treballant sense disposar de mitjans necessaris" que evitin posar en perill el seu personal pel coronavirus. El seu president, Florentino Pérez Raya, ha explicat a través d'un vídeo que les infermeres i els infermers estan "suportant una càrrega assistencial sense recursos ni equips de protecció individual suficients per treballar". Com a conseqüència, defineixen la situació de "risc per la pròpia salut" del sector de la infermeria.

L'avís el dirigeixen al ministre de Sanitat, Salvador Illa, però també a totes les conselleries i departaments de salut de les comunitats autònomes. La situació d'emergència que ha provocat el coronavirus, asseguren que exigeix que la resposta sigui "immediata". Per això, proposen incrementar les contractacions i disposar d'una major quantitat d'equips de protecció individual. A més, destaca el paper de tots ells que porten dies "suportant una càrrega on renuncien a vacances, fan jornades de 24 hores i se salten tots els festius".

Les deficiències que denuncien també alerten de que les primeres atencions a qualsevol pacient puguin exposar un risc de salut pública major. Pérez Raya demana prendre mostres més ràpides per un diagnòstic precoç que pugui fer activar un tractament adequat d'inici.