El Banc dels Aliments ha distribuït gairebé 900.000 quilos d'aliments des de l'inici de l'estat d'alarma per frenar el coronavirus, segons assegura l'entitat en un comunicat.

El Banc dels Aliments de Barcelona atenia més de 113 mil persones abans de l’inici de l’estat d’alarma, però des de la declaració de l'estat d'alarma les peticions han augmentat. 

La crisi pel Covid-19 ha obligat l'entitat a reorganitzar-se ja que ara bona part del voluntariat estable ha de treballar des de casa. De la mateixa manera, el Banc d'Aliments ha incorporat noves persones per fer tasques de magatzem i donar relleu a les més veteranes.

Repartiment d'àpats cuinats

El Banc està adaptant el seu funcionament per a donar resposta a l’augment de la demanada i per a posar en marxa nous programes que facilitin l’accés als aliments de les persones més vulnerables, com és el cas d’iniciar el repartiment d’àpats cuinats.

Aquesta nova iniciativa s'ha pogut posar en marxa gràcies a la col·laboració del Banc amb la fundació del chef José Andrés, World Central Kitchen.

Una altra iniciativa de menjar cuinat, de la qual el Banc dels Aliments és proveïdor, és Food for Good Barcelona, que en col·laboració amb Arrels reparteix menjar cuinat a comunitats d’ajuda a persones sense llar com Sant Egidi.

Des del Banc volen subratllar el "ferm compromís" de seguir amb la seva tasca i "trobar solucions, en un escenari d’emergència, per atendre a les persones vulnerables a qui donem servei".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat