La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha reconegut avui en una entrevista a Telecinco que no sap on són les màscares i respiradors que va comprar a la Xina i que diumenge va dir que transportaven 2 avions d'aquell país. Els avions havien d'aterrar a Madrid "abans de 24 hores".

Ayuso ha reconegut avui que "és complicat" adquirir material sanitari pel coronavirus a l'estranger. "Les complicacions són tremendes, el material està costant", ha indicat. En tot cas ha indicat que quan arribi a l'aeroport de Barajas, espera que el govern espanyol no hi posi cap pega. "Espero que no hi hagi cap problema", ha indicat.

La presidenta de la Comunitat de Madrid s'ha justificat per la manera de funcionar de l'economia xinesa, que desconeixia totalment. "Quan un compra a la Xina un no compra com a Europa, sinó que cal dur els diners a sobre i a més hi ha el canvi de moneda. Alla cada matí comença la compra des de zero. Has de delegar en algú que t'ho vagi comprant, i si no ho aconsegueix aquell dia perd el material, es compliquen les coses absolutament", ha manifestat.

Per tot això, és evident que no se sap res de quan es pot produir aquest desembarcament. 

"La centralitat dels productes sanitaris no ha funcionat, i estem lluitant als mercats per portar material. No podíem esperar més. Des de dijous a la nit no he fet altra cosa", ha indicat.

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món