El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) ha reivindicat que les universitats "són espais segurs" i ha lamentat que les mesures adoptades facin que la presencialitat sigui "pràcticament inexistent". En un comunicat, ha assegurat que això afecta directament a la qualitat docent i ha alertat sobre l'augment de reunions en situacions de menor seguretat que les que es produïen a la universitat.

En tot cas, ha reclamat buscar eines "de forma immediata" per assegurar els mitjans per seguir les classes virtuals i mitigar la bretxa digital. Ha lamentat que no se'ls ha tingut en compte i ha demanat que s'aprofitin els 15 dies per trobar solucions alternatives, com tests massius o més freqüència en el transport públic.

El CEUCAT ha assegurat que està en joc el dret fonamental a l'educació i per això ha demanat "anar amb molta cura" amb les decisions que es prenguin per tal de fer compatibles els drets a la salut i a l'educació. Els estudiants han demanat als departaments de Salut i Empresa i Coneixement que, passats els quinze dies, avaluïn si la decisió ha estat efectiva o no.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat