El jutjat penal número 1 de Figueres ha condemnat a 2 anys de presó i a 6 anys de retirada de carnet la conductora detinguda el passat 20 de novembre per anar 28 km en contra direcció per l'AP-7, beguda i sense roda davantera. L'acusada, una noia de 26 anys de Llagostera (Gironès), assegura que no recorda res i que es va adonar de tot plegat quan la van aturar els mossos a Capmany (Alt Empordà). Durant el trajecte, la conductora no va fer cas dels senyals que li van fer la policia i d'altres conductors.

La fiscal demanava 4 anys de presó per un delicte contra la seguretat viària però les parts han arribat a un acord. Com que la noia no té antecedents, no haurà d'entrar a la presó. Ara bé, el jutjat li exigeix que no delinqueixi durant 5 anys i que faci un curs de formació i seguretat viària. També li han comissat el cotxe, que ja li havia retirat el jutjat d'instrucció com a mesura cautelar. La condemnada haurà de pagar una multa de 3.600 euros.

La conductora que va protagonitzar una persecució per l'AP-7 el passat 20 de novembre s'ha assegut a la banqueta dels acusats aquest dimecres. Els Mossos la van aturar a primera hora del matí a Capmany després de conduir 28 quilòmetres contra direcció a l'AP-7, anant beguda i sense roda davantera. La noia tornava de festa d'una discoteca de Sils (Selva) i havia perdut la roda del davant i el disc de fre anava fent guspires per la fricció amb l'asfalt.

Quan va passar a disposició judicial, el jutjat d'instrucció li va atribuir un delicte de conducció temerària per considerar que havia posat en perill la vida i la integritat de les persones que circulaven per la carretera. Com a mesura cautelar, li van retirar el cotxe i el carnet de conduir.  En aquell moment, la conductora no va voler arribar a una conformitat i, per això, se l'ha jutjada aquest dimecres al penal 1 de Figueres. Es tracta d'una noia de 26 anys veïna de Llagostera. La fiscal demanava per a ella una pena de 4 anys de presó.