A una setmana de la  moció de censura que ha de fer fora Dolors Sabater de l’alcaldia de Badalona i amb molts fronts oberts encara, aquest matí Xavier García Albiol amenaçava de retirar el suport als socialistes si no expliquen el seu projecte de ciutat, els comuns han volgut oferir un imatge de força. El líder de Catalunya En Comú Podem, Xavier Domènech i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, s’han desplaçat fins a Badalona per mostrar el seu suport a l’encara alcaldessa de al ciutat.

Domènech ha dit que és “incomprensible” que el PSC estigui defensant una moció de censura al costat de Xavier Garcia Albiol, de qui ha dit que és la versió “més dura i excloent” del Partit Popular i ha convidat els dirigents socialistes, “els de Badalona però també als de Catalunya” a “reflexionar” perquè aquestes actuacions són “contradictòries” amb “l’entrada a una nova etapa de progrés”. Per Domènech "no s'entén" que a l'estat espanyol hi hagi un acord per fer fora el PP i a Badalona es pacti amb el PP per fer fora l'actual govern progressista.

Pel primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, aquesta situació “és inexplicable” i un “retrocés” que obra les portes a la xenofòbia i al classisme. “Fer fora el PP ha obert una oportunitat, no la podem malbaratar”, ha dit. Per a Pisarello trencar aquest govern progressista “és un error” que el PSC “pagarà molt alt i molt car”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Badalona ha volgut agrair el gest al dos líders alhora que ha acusat novament el PSC i el PP de jugar amb la ciutat i d’estar fent un pols electoralista.

Sobre l’anunci de García Albiol d’obrir un període de reflexió per meditar el seu suport a la moció després que el PSC no hagi explicat el projecte de ciutat, Sabater ha dit que demostra que l’última cosa que els importa és la ciutat. “A mi també em preocupa quin projecte tenen”, ha afirmat.