La comunitat musulmana de Ripoll ha recuperat la normalitat sis mesos després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. El seu president, Ali Yassine, afirma que s'han sentit acompanyats pels veïns del poble davant uns fets que van commocionar tothom. "La gent del poble ens ha ajudat molt; no sabíem com reaccionarien però s'ha entès que el que va passar no prové del món musulmà ni la religió", afirma. També explica que durant aquests mesos s'ha treballat estretament amb la Generalitat, el Consell Comarcal del Ripollès i l'Ajuntament i que creuen que ha arribat el moment de "passar pàgina". Per altra banda, des del mes d'octubre que tenen un imam nou per a les dues mesquites que hi ha a Ripoll. Abans de contractar-lo, van comprovar que no tingués antecedents penals i es va enviar la informació als cossos policials.

Queden pocs dies per complir-se sis mesos dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Uns atacs provocats per una cèl·lula jihadista gestada per qui va ser imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty. El grup l'integraven joves del municipi que es van radicalitzar. Ara, gairebé mig any després d'aquells fets que van trasbalsar Ripoll, la ciutat segueix esforçant-se per tornar a la normalitat. La comunitat musulmana va ser focus mediàtic i també va quedar commocionada per aquells fets. Pocs dies després dels atemptats, el president de la comunitat musulmana Annur de la ciutat, Ali Yassine, admetia que se sentien "sols" i reclamaven suport psicològic per fer front a aquella situació. Una de les pors que tenien és que els seus veïns els culpessin per aquells fets. 

El que ha passat a la pràctica, però, ha estat tot el contrari. Yassine agraeix als ciutadans haver comprès que "el que van fer els quatre morts" no té a veure amb la comunitat musulmana ni amb la religió. I subratlla que en cap cas se'ls pot considerar musulmans: "Mai serien musulmans, mai, perquè l'islam condemna aquests fets".