El comitè d'empresa d'Iberia Barcelona manté la vaga dels treballadors de terra de la companyia a l'Aeroport de Barcelona els dies 27 i 28 de juliol, després que fracassés mediació.

Aquest dimecres es va celebrar la segona reunió de mediació per intentar arribar a un acord que permeti desconvocar la vaga, però "l'immobilisme de la direcció de l'empresa", segons la UGT, no ho ha fet possible.

El comitè de vaga va posar sobre la taula la necessitat urgent d'estabilitzar l'ocupació, transformant la totalitat dels treballadors fixos a temps parcial a fixos a temps complet i passar a fixos 400 treballadors eventuals, d'una plantilla eventual de més de 1.000 persones.

Els representants dels treballadors consideren que això solucionaria la majoria de problemàtiques que pateix actualment la plantilla, com ara l'"abús d'hores extraordinàries obligatòries" o la reorganització de torns i horaris que permetrien a la plantilla d'Iberia Barcelona treballar en "condicions dignes".

El comitè de vaga ha denunciat l'actuació de l'empresa per lliurar cartes de serveis mínims que encara no han estat dictats per l'administració i sense haver-los comunicat al comitè.

El sindicat considera que l'empresa no té cap intenció de negociar i està vulnerant els drets dels treballadors.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat