Han destapat que el jutge que ha decidit no posar en llibertat a Juan Rivas, Manuel Piñar, té les xarxes socials plenes de missatges misògins, masclistes i contra Catalunya. El diari ElPublico ha posat a la llum com la decisió d'alliberar Juana Rivas ha caigut en mans d'un jutge espanyol que defensa posicions clarament antifeministes i misògines.

La publicació de tota mena de mentides per part del jutge Manuel Piñar és visible en el seu perfil de Facebook, que reiteradament són classificades i etiquetades per la plataforma com a "informació falsa". El seu perfil deixa al descobert la seva posició totalment antifeminista, també comparteix missatges contra els membres de l'actual govern espanyol i els seus socis catalans.

jutge Piñar

En la interlocutòria feta pública aquest divendres, el jutge ha argumentat que posar en llibertat la mare condemnada per la sostracció dels seus fills suposaria un risc per a les criatures i el seu pare, l'italià Francesco Arcuri, després que s'hagi conegut que un dels nens va patir abusos sexuals mentre estava a càrrec de la seva mare. En el dret familiar, els jutges sempre han d'anteposar l'interès i la protecció dels menors per sobre de qualsevol altre factor. És per això que l'indult parcial concedit pel Consell de Ministres el mes passat no es farà efectiu.

El jutge Piñar no ha amagat tampoc el seu odi contra Catalunya. I ha atacat en múltiples ocasions a Catalunya i als polítics independentistes. Ridiculitzant-los, de la mateixa manera que ho ha fet amb tots els polítics espanyols que estiguessin a l'esquerra del Partit Popular.

rufian Piñar

Piñar jutge

El jutge espanyol ha compartit, per tant, contingut clarament masclista i anti esquerres. Fins i tot ha arribat a qualificar el moviment feminista de "xusma feminazi". Els rotatius de Madrid com ElPublico i ElDiario.es han protestat contra l'assignació d'aquest magistrat amb unes idees d'extrema dreta per atorgar-li l'última paraula sobre el futur de Rivas. Finalment, com era d'esperar, ha decidit contradir el govern espanyol, que li havia concedit l'indult, i ha dictat en contra d'alliberar Rivas.

Indults

Sobre els indults concedits pel govern espanyol, el jutge creu que "no és veraç ni justificat" que es demani suspendre la condemna per a facilitar la relació familiar. Piñar recorda que els articles que regulen la suspensió de la pena "faculten, però no obliguen" a eliminar-la, després del que determina que no procedeix la posada en llibertat de Rivas. La fiscal del cas de Juana Rivas va demanar dimecres passat la suspensió de la pena de presó que li quedava per complir després d'una reunió de l'alt nivell encapçalada per la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, per a aplicar l'indult parcial concedit pel Consell de Ministres.

A més d'exposar la base legal dels seus arguments, Piñar ha expressat dubtes sobre si realment li correspon al seu jutjat decidir sobre la suspensió de la pena de presó perquè, amb la concessió parcial de l'indult, el Poder Executiu ha substituït el Judicial. "Aquest Jutjat no serà participi d'aquesta eventualitat, almenys mentre duri la condemna, perquè la probabilitat de reiteració delictiva disminueix en un règim penitenciari de tercer grau subjecte a controls", ha resumit el jutge, que ha assegurat a més que la seva decisió no és "un capritx ni una croada contra res", sinó que està basada en fotografies, informes i pericials

 

Imatge principal: Juana Rivas. - EFE