Els cinc investigats per la mort de la nena de 4 anys ofegada a la piscina de Ripoll el passat 19 de maig han començat a declarar aquest dimecres al jutjat d'instrucció. Les declaracions de les quatre monitores i del director de la piscina estan assenyalades de forma esglaonada des de dos quarts de deu del matí i fins a dos quarts de dues de la tarda. El cas s'instrueix per homicidi imprudent.

Els investigats havien de declarar el passat 30 de maig però es va suspendre a petició de les parts perquè no havien tingut accés a l'atestat policial ni a les diligències fetes fins al moment. Els advocats de les acusacions particulars, Carles Monguilod i José María Fuster-Fabra, sostenen que hi ha indicis clars de "negligència" per part dels professionals que havien de vigilar la nena.

El tràgic incident

La nena de 4 anys va morir divendres a la piscina municipal de Ripoll durant una activitat escolar de natació. La menor, alumna de l'escola Pirineu de Campdevànol (Ripollès), feia un curset de natació amb altres nens de la seva classe. Cap a quarts de dotze, quan els monitors ja recollien, es van adonar que la petita no era amb el grup i la van trobar surant a la piscina. Els fets van tenir lloc amb la presència de fins a cinc professors i quatre monitors socorristes, que no van veure com la nena s'ofegava.

Els serveis d'emergència van rebre l'alerta a les 11:49 del matí i fins al lloc, situat al carrer Concepció Ducloux, s'hi van desplaçar Mossos d'Esquadra, Policia Local i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Quan hi van arribar, però, no van poder fer res per salvar la vida de la petita. Posteriorment, l'autòpsia va certificar que la nena va morir ofegada.