Un exalumne de l'antic col·legi dels claretians de Sallent ha denunciat davant de la Congregació dels Claretians de Catalunya haver estat víctima de tocaments per part d'un professor laic del centre entre el 1972 i el 1973, quan tenia 9 anys. L'home, que va denunciar els fets a Regió7 conjuntament amb una segona víctima, ha explicat que ha volgut donar a conèixer ara el succés en ser coneixedor que hi havia altres casos dins de la mateixa congregació. A més, afegeix, que el presumpte abusador, qui ja no exerceix, té ara un càrrec públic "i penso que ho podria seguir fent".

La víctima, que ha volgut mantenir l'anonimat, explica que els fets van succeir quan estudiava cinquè de primària i que el seu cas no va ser l'únic. "El mestre ens posava darrere la taula per demanar-nos preguntes de la lliçó, i llavors aprofitava per ficar la mà per sota els pantalons", diu, tot assegurant que "ens tocava la zona dels genitals".

L'home explica que no va denunciar res llavors "segurament per falta d'informació". "Ho havíem comentat entre nosaltres però ningú havia volgut dir res". A més, remarca que el mestre en qüestió "va anar després a l'escola pública pel que ho podria haver seguit fent".

La víctima afirma que fins ara només havia explicat els fets al seu entorn més proper però "són uns fets que no oblides". Ara ha volgut fer-ho públic i denunciar-ho a la congregació perquè és una persona que malgrat que ja no exerceix de mestre "té un càrrec públic" i "podria seguir-ho fent".

Després de denunciar els fets davant dels claretians, el seu portaveu, Josep Codina, li ha escrit una carta demanant-li "perdó", explicant que senten "vergonya" i que assumiran "les responsabilitats que calgui".