Els Missioners Claretians de Catalunya han anunciat que revisaran possibles casos d'abusos a menors i conductes impròpies que s'hagin pogut donar en els seus centres educatius després que aquesta setmana diversos testimonis hagin denunciat abusos sexuals per part d'un mossèn del col·legi Claret de Barcelona. 

La congregació ha emès un comunicat aquest dissabte en què es compromet a aclarir els fets i a que "s'assumeixin les responsabilitats pertinents". Els claretians han instat tothom que tingui informacions o indicis de casos que els ho faci saber.

A més, la congregació ha decidit encarregar a un dels membres del seu govern provincial que "es dediqui prioritàriament" a l'atenció de les comunicacions que es rebin per part de testimonis, que es poden enviar a l'adreça prevenim@claretians.cat. Alhora, el procés de revisió de possibles casos d'abusos a menors el liderarà una persona externa a la institució claretiana, que ha comunicat la seva intenció de col·laborar-hi.

La congregació, que ha reiterat la seva aposta per "la transparència i la tolerància zero davant dels abusos", ha expressat el seu compromís d'informar la Fiscalia "de qualsevol dada o indici", tot posant-se a disposició d'Inspecció d'Educació per "contribuir a aclarir els fets".