Un nou cas de pederàstia ha esquitxat aquest cop l'Escola Claret de Barcelona. Diversos exalumnes han denunciat abusos per part de Francesc Figueres, professor de religió a finals de la dècada dels noranta i actual cap d'administració del col·legi. El testimoni de fins a vuit antics estudiants ha portat el centre a destituir cautelarment l'acusat i a deixar el cas en mans de la Fiscalia per tal que s'esclareixin els fets.

El Col·legi Claret de Barcelona ha apartat cautelarment de tota activitat amb menors l'antic professor i religiós claretià Francesc Figueres després de la denúncia d'un exalumne a les xarxes socials per presumptes abusos sexuals comesos fa 20 anys, i ha comunicat el cas a la Fiscalia.

Pau Bosch, alumne de l'escola del 1987 al 2000, ha denunciat els abusos que el 1996 va rebre per part de Figueres a través de les xarxes socials. La víctima -que en el moment dels fets tenia 14 anys i ara té 36- ha expressat que "veient que el pare Figueres encara està viu i se li fan homenatges, el "millor homenatge és explicar que el pare Figueres, quan era director el Col·legi Claret, ens va fer despullar diversos nens per repassar-nos despullats de dalt a baix".

Bosch denuncia que en un viatge de fi de curs a Menorca el 1996, després de la picada d'un insecte en un braç el professor el va emplaçar a atendre a l'habitació de l'hotel, on el va obligar a dutxar-se i "molt lentament el va assecar tot el cos amb una tovallola sense tocar-li els genitals".

Testimoni viral

La denúncia de Bosch ha generat un fil a Twitter en què altres exalumnes han explicat que també van patir abusos per part del mateix professor en aquell viatge i que els fets "es van estendre a diversos cursos".

També al mateix compte, Bosch i altres exalumnes recorden que Figueres, que en l'actualitat té 80 anys, "muntava cèlebres excursions i estades de caps de setmana en una casa de la seva propietat per a grups reduïts de 4 o 5 alumnes i que l'únic responsable era ell".

Contacte amb nens

L'escola ha informat les famílies a través d'una circular que ha aplicat el protocol intern de protecció als nens i, encara que el professor no té actualment cap responsabilitat al centre, se li han retirat "totes les seves funcions dins de l'escola" i no pot entrar al centre mentre hi hagi nens.

Encara que no existeix cap denúncia presentada, el col·legi religiós concertat, en conèixer el relat de l'exalumne Pau Bosch a través de les xarxes socials, ha decidit també informar a la inspecció d'educació i ha reiterat el seu compromís d’investigar i prendre totes les mesures pertinents davant de qualsevol cas que en el passat hagi pogut afectar la nostra escola".

"Cursàvem primer o segon d'ESO i passàvem el matí banyant-nos i al migdia, després de dinar, ens va dir que per assecar els banyadors era millor que ens els traguéssim i els deixéssim al sol", denuncia un altre exalumne, que afegeix: "no es va acostar a nosaltres, però ja em sembla bastant lamentable".

Bosch denuncia que les estades van passar "entre el 2000 i el 2002. A mi -afegeix- em grapejar el 1996. Deu haver estat actiu diversos anys", ja que indica que un nou testimoni, "15 anys més jove, indica que els rumors sobre el pare Figueres eren constants".

Un altre exalumne ha denunciat que en un viatge a Bilbao, després d'una erupció als braços, el professor li va aplicar crema per tot el cos.

Transparència

Al fil de Twitter, Bosch afirma que "després de la reacció d'altres exalumnes la merda que pot sortir és considerable" i que "ara tinc la tranquil·litat que no serà la meva paraula contra la seva, amb tot el que això comporta", i dona les "gràcies a tots els qui s'estan implicant".

De la seva banda, a la carta enviada a totes les famílies, el Col·legi Claret es posa a "disposició de la famílies" i afirma que "amb les mesures preses volem mostrar el màxim compromís per afrontar amb transparència i determinació qualsevol mínim indici que pugui afectar la integritat física i moral dels nens"