El president de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez, s'ha reunit aquest dimarts amb l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, a dos dies de la cimera del Vaticà sobre abusos sexuals, on hi participen presidents de les conferències episcopals de tot el món. Montserrat és un dels focus de denúncia per la conducta del monjo Andreu Soler.

Fonts de l'abadia han explicat a l'ACN que Blázquez és a Montserrat per participar en unes jornades de formació del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Impartirà tres conferències abans de viatjar fins al Vaticà. Com fa amb qualsevol autoritat, l'abat l'ha rebut. L'abat Soler ha marxat després cap a Barcelona per participar en una reunió de religiosos i monges sobre prevenció d'abusos a menors.

Aquesta trobada, organitzada per la Unió de Religiosos de Catalunya, compta amb la presència del sacerdot català Jordi Bartomeu, oficial de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, l'organisme del Vaticà responsable d'afrontar els casos d'abusos que afecten el clergat.