endesa cop25

La Cimera pel Clima encara la propera setmana que serà decisiva per treure les primeres conclusions. Serà el moment en què els ministres de Medi Ambient dels principals països es reuniran per posar sobre la taula els reptes més immediats.

Les negociacions avancen cap a una major ambició climàtica que doni resposta a les queixes i peticions que des del carrer s'escolten cada vegada amb més força. Un dels objectius és la perspectiva de gènere. Amb el canvi climàtic la dona en surt més perjudicada i també volen trobar eines per revertir aquest greu problema. 

cop25 cartell

El paper de la Unió Europea serà clau per convèncer a la resta d'estats que tenen la vista posada en el proper 2020 quan entraran en vigor de ple els Acords de París. No obstant, que encara falta una regulació dels mercats i haurà d'estar enllestit abans de la propera cimera que donarà el relleu a la ciutat escocesa de Glasgow.

L'objectiu és evitar que la temperatura del planeta pugi 1,5 graus a finals del segle XXI. Des de l'organització se subratlla el que la ciència avisa i la necessitat d'escoltar els més joves que han sortit de forma massiva als carrers demanant conèixer la veritat per poder treballar i resoldre l'emergència climàtica.