Després de les advertències de Harvard de fer sexe amb mascareta i la prohibició al Regne Unit de fer-ne arriba l'última ocurrència des de Suècia: cibersexe per evitar els contagis de coronavirus.

L'organització sueca d'educació sexual (Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU) inclou una sèrie de consells sobre sexe i cites mentre sigui necessari mantenir la distància de seguretat. Entre aquestes recomanacions hi ha les de fer servir les trucades, missatges o videotrucades, sempre que es tracti de cites espontànies. Cal "prioritzar les relacions sexuals i les cites en línia", remarca el portal. També es recomana evitar els petons fora del cercle més immediat.

consells sexe suècia

Fa unes setmanes, un estudi de Harvard conclou que les parelles haurien de tenir sexe amb mascareta. L'estudi, publicat a Annals of Internal Medicine, volia estudiar si és possible contraure el coronavirus durant les relacions sexuals, i la conclusió és la de fer servir mascareta facial, sobretot, en relacions sexuals amb desconeguts. 

L'estudi ressaltava que també és arriscat el sexe amb persones conegudes. "Qualsevol contacte sexual amb una altra persona, probablement, pot comportar risc de transmissió". Per aquest motiu, recomanaven també la masturbació abans que el sexe amb desconeguts.