En el sexe, com en altres qüestions de la nostra vida, la creativitat i la imaginació són elements essencials per mantenir-nos motivats i amb ganes de divertir-nos. Però no s'ha d'oblidar que demana estudi i preparació prèvia. En les trobades casuals o les relacions curtes, sol ser fàcil tenir clara la motivació. Hi ha atracció, novetat, ganes d'agradar... però amb el temps es perd la frescor i s'acaba per caure en una certa rutina.

De vegades no ens adonem de la importància que té cada un dels detalls, en aspectes molt senzills. En parelles més consolidades s'obliden qüestions molt importants com l'ambient de l'habitació o l'atenció corporal. Si es posa més atenció en aquests elements, en primer lloc, es crearà una atmosfera més adient per gaudir de la relació. I, en segon lloc, es predisposarà l'altre a gaudir del moment, perquè tot és una qüestió d'actitud. Aquests són alguns consells per ser més creatius i gaudir al màxim d'una trobada sexual.

Dona al llit

Sexe i creativitat

Els preparatius

Les trobades casuals estan molt bé algunes vegades, però de tant en tant convé preparar el moment amb calma. Un sopar especial, una conversa interessant, un bany relaxant, un massatge previ, una pel·lícula eròtica... cada parella ha de buscar els seus codis. De vegades, amb l'estrès que suposa el ritme accelerat de vida és complicat tenir ganes i temps i en persones que treballen o parelles que ja tenen fills tots aquests detalls es descuiden molt, però es pot intentar sorprendre l'altre algun dia al mes i fer una vetllada original i molt sensual.

Demana amb llibertat el que t'agrada

No hi ha millor creativitat que sentir-te lliure de demanar a l'altre el que t'agradi més sexualment. De fet, encara avui dia entre moltes parelles, un dels problemes que tenen a l'hora de gaudir plenament de la seva sexualitat és el pudor malentès. De vegades hi ha una certa vergonya a l'hora de compartir amb l'altre el que agrada o el que no, les fantasies sexuals i altres aspectes de la relació. Amb el temps, això crea un clima de desconfiança que encalla la relació.

Cal treballar la comunicació en tots els àmbits de tal manera que hi hagi tota la llibertat per poder expressar les preferències. És important tenir en compte que la fantasia forma part de cadascun de nosaltres i algunes persones les tenen més accentuades, en funció del seu caràcter més o menys imaginatiu. Sempre és bo parlar-ne amb la parella perquè es dugui a terme en un clima de confiança i respecte entre els dos.

Joguines sexuals

Els últims anys, el creixement del mercat de les joguines eròtiques ha estat exponencial, tant per a l'home com per a la dona. Poden ser una eina molt adequada per estimular una relació sexual. El millor consell és provar segons les preferències de cada un i fer-ne ús en funció de les necessitats. Estimuladors, vibradors, consoladors, anelles per al penis, joguines anals, ous vibradors... les opcions són moltes.

Joguina sexual

Joguines eròtiques

Formació

En el sexe, com en tot, cal actualitzar-se. I avui les opcions són múltiples. Hi ha cursos i tallers, tan presencials com en línia, master class, fòrums de debat... moltes persones volen compartir els seus coneixements sobre el tema i no hi ha res com posar-se al dia per ser encara més creatius.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat