Dir ‘chochito’ a una empleada no és assetjament sexual. Així ho considera l’audiència Provincial de Múrcia, que ha decidit confirmar l’absolució d'un cap de departament d’uns grans magatzems acusat de dos delictes d’assetjament, per tractar així les seves treballadores i a una d’elles donar-li una nota on especificava que “aquest any estàs més guapa i molt més bona”.

Segons avança La Crónica del Pajarito, la sentència desestima el recurs presentat per les treballadores un cop el Jutjat Penal de Múrcia va decidir absoldre l’acusat ara fa un any, al considerar que no havia quedat provat que els fets fossin constitutius de delicte.

De fet, la sentència considerava provat que el denunciat havia “faltat al respecte i consideració deguda a una de les querellants”, a qui hauria tractat de “chochito” i “pibón”, i recollia que els responsables de l’establiment havien imposat una sanció de 21 dies de suspensió de feina i sou a l’acusat, per “conducta improcedent en un cap de departament”. Amb tot, no quedava demostrat, segons la sentència, el contingut sexual del comportament de l’acusat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Diana López
Opinió Estimada Diana Quer Diana López