Una qüestió d'honor. Cayetana Álvarez de Toledo, diputada del PP, anirà a judici aquest dimecres per dirigir-se a l'exsecretari general de PodemosPablo Iglesias, en seu parlamentària com a "fill d'un terrorista". Francisco Javier Iglesias, pare de l'ara exvicepresident del govern espanyol, va decidir en el seu moment denunciar la polèmica membre del PP en considerar que havia vulnerat el seu dret a l'honor. Així, el pare d'Iglesias reclama una indemnització de 18.000 euros per danys morals, petició que defensarà en el Jutjat d'Instrucció número 3 de Zamora, on està previst que se celebri el judici. L'acusada ja va assenyalar en el seu moment que, "davant la demanda del pare del fill", defensaria el seu dret "a dir la veritat", informa Europa Press.

PP i Vox el titllen de terrorista

En acabar la interpel·lació, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, va demanar a Álvarez de Toledo si volia retirar l'expressió del diari de sessions. La portaveu del PP s'hi va negar: “El seu pare, com bé reconeix en una entrevista, era militant del FRAP (Front Revolucionari Antifeixista i Patriota). Gràcies”. La marquesa Cayetana Álvarez de Toledo se sent orgullosa de l'incident, i ha arribat a dir que aquesta denúncia per part d'un home gran a qui ni tan sols coneix és el més important que ha fet des que està en política. Un dels arguments esgrimits pel demandant és que l'atac proferit per la diputada del PP es va fer des de l'altaveu públic que li oferia el seu càrrec com a portaveu de la formació en el Congrés, i amb l'objectiu d'atacar a un adversari polític sense reparar en el fet que l'afectat era una persona anònima, sense més interès mediàtic que el que li proporcionava ser el pare del llavors líder d'Unidas Podemos. Precisament, Iglesias fill va voler defensar en el seu moment al seu pare de l'acusació realitzada per la representant popular: "El meu pare mai va ser condemnat per terrorisme, sinó per repartir fulls volants contra Franco. Per tant, la justícia condemnarà Cayetana i a tots els caps de PP i VOX que van dir el mateix", va indicar en el seu compte de Twitter.

Iglesias pare ja va guanyar un judici

Serà el jutjat el que decideixi si prospera la demanda de Francisco Javier Iglesias, en un procés sobre el qual el pare del exlíder de Podemos ha preferit no pronunciar-se de manera pública fins al moment. Cal recordar que, l'any 2019, Iglesias pare va guanyar un judici contra l'ara eurodiputat de Vox, Hermann Terstch, que l'havia relacionat amb l'assassinat d'un policia en 1973. El condemnat va ser obligat a abonar-li 15.000 euros i a fer públic el contingut de la condemna en el seu compte de Twitter.