Una errada mecànica és la causa més probable de l'accident de l'avió rus on han mort els 92 passatgers que hi viatjaven. 

El cap del Kremlin ha encarregar al seu primer ministre, Dmitri Medvédev, que encapçali la comissió estatal que investigarà les causes de la catàstrofe aèria. De moment, les autoritats no han avançat versions sobre els possibles motius de l'accident, tot i que els especialistes s'inclinen per la hipòtesi que es va produir per un desperfecte tècnic.

"Pot haver estat un factor tècnic. No crec que hagi estat un error humà, perquè l'avió estava ascendint", ha dit a l'agència de notícies Interfax Magomed Tolboev, un prestigiós pilot de proves rus. En la seva opinió, a causa de les característiques de l'accident, els ocupants de l'avió no tenien cap possibilitat de salvar-se.

En declaracions a aquest mateix mitjà, una font militar anònima ha indicat que la possibilitat d'atemptat terrorista està pràcticament descartada. Ha explicat que el Tu-154 havia sortit de l'aeroport militar de Txkalovski, als afores de Moscou, on tenen estrictes mesures de seguretat. El mateix, va afegir, és vàlid per a l'aeroport de Sotxi, que és d'ús civil i militar. "La penetració de persones alienes en aquests recintes està descartada, igual que la possibilitat que un membre del personal pugui entrar-hi amb objectes no autoritzats", ha subratllat.

El diputat Andrei Krasov, vicepresident del Comitè de Defensa de la Duma (cambra baixa), va fer declaracions en aquest mateix sentit i ha subratllat que "clarament no es tracta d'un atemptat terrorista". 

L'aparell sinistrat, amb número de matrícula 85.572, va ser fabricat el 1983 i fa dos anys va ser sotmès a una reparació general. Des de llavors, segons ha informat el consorci Ruskie Mashiny, el fabricant no havia rebut dels propietaris de l'avió peticions de manteniment tècnic ni de reparacions.