Qui no ha visitat mai Alemanya és possible que se l'imagini com un país fred, dur, distant i antipàtic. De nou, parlen els prejudicis. Com ja s'ha comentat en alguna altra ocasió, sempre és més divertit i entretingut descobrir un indret de la mà d'algú que sàpiga mil i una coses sobre el país. No sempre és possible. De tota manera, es poden descobrir secrets, curiositats o, com a mínim, trencar amb els prejudicis. Alemanya pot fer olor de cervesa per a alguns o de natura per a altres. Ara bé, impossible caminar per Berlín i no trobar-se ningú bevent pel carrer Club Mate o si es camina per Hamburg, és impossible no creuar-se ningú amb una Fritz-kola a la boca. Sigui com sigui, Alemanya també és un món per descobrir (amb bretzel o sense). 

1. País més poblat de la UE

Alemanya té una població de 83,02 milions, segons l'Eurostat i dades del 2019.

2. Boscos, verd i aire pur

Un terç del país està cobert de boscos o terres boscoses

3. Sense límit de velocitat

El 65% de les carreteres d'Alemanya (Autobahn) no tenen límit de velocitat. Segons la Deutsche Welle, això ha estat motiu de debat des de sempre, però conduir sense límit de velocitat està relacionat amb la llibertat i la convicció de no deixar-se manipular per la classe política.

Autobahn autopista unsplash

Autobahn / Unsplash

4. Més de 20.000 castells

Segons el portal Destino Alemania, existeixen prop de 25.000 castells a Alemanya, ara bé, no tots estan en bon estat o són visitables. El més antic és el de Neuschwanstein, que el van començar a construir el 1869 i el van acabar el 1886.

5. L'estació de tren més gran

Berlín té l'estació de tren més gran d'Europa: Hauptbahnhof. Segons els plans oficials, té capacitat per gestionar l'arribada de 1.000 trens al dia i és possible que hi circulin més de 300.000 persones al dia. 

Hauptbahnhof estacion tren alemania unsplash

Hauptbahnhof / Unsplash

6. Més gran que París

Berlín és 9 vegades més gran que París i té més ponts que Venècia: 1.700. Un dels més mítics és a Oberbaumbrücke (de 160 metres de llarg).

Oberbaumbrücke puente alemania unsplash

Oberbaumbrücke / Unsplash

7. Setze estats

Alemanya està formada per setze estats. Aquests tenen la seva pròpia constitució i són en gran part autònoms en relació amb la seva organització interna. Baviera és l'estat més gran. 

8. Quantes capitals ha tingut Alemanya

Alemanya ha tingut diverses capitals:  Aquisgrà, Ratisbona, Frankfort, Nuremberg, Berlín, Weimar, Bonn (i Berlín Oriental) i des del 1990, Berlín novament.

Alexanderplatz berlin unsplash

Alexanderplatz, Berlín / Unsplash

9. Primer llibre publicat

La Bíblia de Gutenberg va ser el primer llibre imprès del món. És a dir, el primer llibre imprès del món va ser en alemany (1.455). 

10. Quart idioma més estudiat

L'Alemany és el quart idioma més estudiat segons un estudi dut a terme per Duolingo, que recull Europa Press.

11. Diferents tipus de pa i salsitxes

Hi ha més de 300 tipus de pa diferents a Alemanya i 1.000 tipus diferents de salsitxes. 

currywurst unsplash

Si vas a Berlín, no pots marxar sense tastar el 'Currywurst', una salsitxa alemanya cuita amb curri i patates fregides. Una (bona) bomba / Unsplash

12. La cervesa, un aliment?

La cervesa es considera un aliment, de manera oficial, a l'estat de Baviera. 

cerveza unsplash

Cervesa / Unsplash

13. El festival de cervesa més gran del món

L'Oktoberfest és el festival de cervesa més gran del món i la mida del got no és de mig litre sinó d'un litre sencer. 

14. El carrer més estret del món

Spreuerhofstraße és el carrer més estret del món i es troba a Reutlingen. En el seu punt més estret fa 31 centímetres d'ample.

 

 

Imatge principal: una estació d'U-Bahn –el metro de Berlín– / Unsplash