La conselleria de Salut ha aprovat la reducció a una única visita presencial en centres de salut especialitzats per accedir a l'avortament davant dels riscos que suposa anar-hi físicament pel coronavirus.

Segons ha informat l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius, Catalunya és la primera comunitat on s'ha donat llum verda a aquesta mesura, per la qual cosa han celebrat la decisió i han instat la resta de governs autonòmics i el Govern espanyol que segueixin l'exemple i s'afegeixin a aquesta iniciativa.

Mentre que a Catalunya s'ha decretat que tan sols sigui necessària una visita presencial acompanyada d'altres mètodes de seguiment telemàtics durant l'estat d'alarma, a la resta de regions s'ha d'assistir entre dues i tres vegades als diferents centres.

És per això que l'associació considera que és "una mesura vital per reduir el perill de contagis, evitar desplaçaments innecessaris i protegir dones i professionals, alhora que es garanteix el dret d'accés a la interrupció voluntària de l'embaràs com un servei sanitari d'urgència".