Catalunya articularà en uns dies una xarxa d'hotels refugi per acollir turistes que, després de la seva arribada, es vegin afectats per la pandèmia del coronavirus per descarregar així de pressió el sector, segons han confirmat aquest dijous la consellera Àngels Chacón.

Chacón ha participat en una xerrada telemàtica amb empresaris gironins organitzada per la Taula Gironina de Turisme i, allà, ha anunciat aquesta iniciativa, que es farà realitat en el termini d'una setmana o deu dies.

El director de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, ha estat present també en la trobada i ha detallat que la funció d'aquests hotels refugi és acollir visitants que mostrin símptomes de patir la covid-19 i donin positiu en un centre sanitari.

L'aïllament obligat d'aquestes persones i acompanyants es durà a terme en aquestes instal·lacions, el cost del qual assumirà el Departament d'Empresa que encapçala Àngels Chacón.

Chacón ha analitzat el moment per al sector i ha subratllat entre les dificultats que "més d'un 40 per cent de la població a Catalunya comença a tenir els seus ingressos regulars molt disminuïts", el que afecta la seva capacitat de consum, incloses les vacances.

La consellera, que ha destacat el pes del visitant estranger i les traves a la seva arribada generades per la pandèmia, ha assumit que els problemes seguiran "mentre persisteixin les incerteses" i que molts establiments estan "buits o amb un percentatge inferior d'ocupació del que hi hauria d'haver".

"Aquí, de normalitat, res de res"

"Aquí, de normalitat, res de res", ha resumit per afegir que molts negocis han obert portes però que això "no vol dir que s'estigui facturant". Àngels Chacón veu complicat per falta de recursos econòmics que es puguin habilitar bons per fomentar el turisme i ha subratllat que sent "enveja" quan veu que aquest tipus de mesures s'implementen a d'altres països.

Pel que fa a l'ajuda econòmica que arribi d'Europa, Chacón ha explicat que, en el sector turístic català, es destinarà als ERTOs, a ajudes directes "més enllà de les línies de refinançament", a suport a operadors i línies aèries i a la innovació.

La forquilla que contempla es mou entre els 7.000 i els 8.000 milions d'euros i, fins aquell moment, es treballarà en varietat d'aspectes com un suport al sector de la restauració, que reclama que es relaxi la distància entre comensals.

Chacón s'ha compromès finalment a organitzar una reunió amb companyies d'assegurances i empresaris turístics que busquen cobertura de les primeres si apareixen casos de covid en els seus negocis. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat