L'acompanyant de la catalana que dimecres va morir després de caure dins d'un vehicle al pantà d'Henchideros, a Alarcón (Conca), ha estat detingut acusat d'un delicte d'homicidi per imprudència greu. La Delegació del Govern a Castella-la Manxa ha assenyalat avui que l'home, L.P.B., de 52 anys i veí de la província de Lleida, va prestar ahir declaració davant de la Guàrdia Civil i a última hora va quedar detingut i va passar a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número de 2 de Motilla del Palancar (Conca).

El jutge ha decretat per l'home llibertat sota fiança de 1.500 euros, quantitat que haurà de consignar al jutjat com a termini màxim el dia 20 d'agost. Se li ha retirat el passaport i haurà de comparèixer davant el jutjat el dia 1 de cada mes tal com estableixen les mesures cautelars, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa en un comunicat.

El investigat i la dona morta, identificada com T.M.S., de 59 anys, eren naturals de Lleida i no tenien cap vincle matrimonial ni sentimental. Sent la seva relació, segons les primeres investigacions del jutjat instructor, d'amistat.

El resultat preliminar d'autòpsia determina que la dona va morir a causa d'un traumatisme toràcic, sense indicis de criminalitat. El jutjat ja ha autoritzat el trasllat del cos al seu lloc d'origen. La imputació de l'investigat és provisional, mentre s'espera el resultat de proves forenses complementàries així com proves pericials que s'aniran realitzant en les pròximes setmanes.

Vídeo dels fets

Un testimoni va gravar amb el seu telèfon mòbil les impactants imatges del vehicle quan es precipitava des d'uns 70 metres d'altura fins al pantà. Els fets van tenir lloc el passat dimecres a la tarda, pels vols de les 17:35 hores, quan el vehicle es va precipitar a l'embassament i va quedar submergit a les aigües. El cos sense vida de la dona va ser rescatat pel Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil poc després de la mitjanit. 

Parada en un mirador

L'alcalde d'Alarcón, Pedro Párraga, ha dit avui que desconeixia la detenció de l'home però ha assenyalat que ahir a la tarda va estar parlant amb ell i li va dir que era company de viatge de la dona, una vídua mare de tres fills.

Tots dos viatjaven des de Catalunya i havien parat al mirador d'Alarcón, procedents de Chinchón, per veure el paisatge. El conductor assegura que va baixar per fer unes fotografies i, quan es va girar, el cotxe queia per un barranc des d'uns 70 metres d'altura fins al pantà. Segons va explicar a l'alcalde, l''home no recorda si va deixar activat el fre de mà tot i que assegura que el vehicle no era a prop del precipici. 

"Afectat i desorientat"

Segons Párraga, l'home estava "afectat i desorientat" pels fets i també una mica molest per l'interrogatori dels agents.

La presa d'Henchideros és la part del pantà d'Alarcón més propera a la població i forma un petit embassament des del qual es regula l'aigua per al transvasament Tajo-Segura.