El castell inflable que diumenge va causar la mort d'una nena a Caldes de Malavella només hauria estat subjecte a terra per dos dels sis ancoratges que tenia i, a més, tenia una cremallera oberta que quedava coberta amb una lona i un velcro que la tapava.

"L'única explicació és que els ancoratges no estaven posats", ha assegurat el tècnic de Tecnodimensión Jesús Pallarès a El Matí de Catalunya Ràdio, on ha volgut deixar clar que, encara que la cremallera estigués oberta, " l'únic que feia era fer-lo més tou, però no va passar per això, és impossible que un tall mogués l'inflable ni un milímetre".

Després que els investigadors hagin afirmat que no hi va haver cap explosió, i el mateix Pallarès corrobori qie "és impossible" que un inflable exploti, el tècnic ha posat damunt la taula que "l'aire no és acumulatiu, el perd per les costures" i ha explicat que aquell, al ser un inflable tan alt, "havia de portar ancoratges a dalt".

Els fets

Una nena de 6 anys ha mort i sis menors més han resultat ferits en volar, per causes desconegudes, un castell inflable on estaven jugant en un restaurant de Caldes de Malavella (la Selva) aquest diumenge. La nena, que és la que estava en estat més greu, ha mort aquest diumenge vespre a l'hospital de la Vall d'Hebron.

Al lloc s’hi van traslladar vuit patrulles dels Mossos, cinc dotacions dels bombers de la Generalitat, efectius de la policia local de Caldes de Malavella, set ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, dos helicòpters i un comandament. Els Mossos d'Esquadra investiguen ara el motiu pel qual l'inflable ha sortit volant.