Una nena de 6 anys ha mort i sis menors més han resultat ferits en volar, per causes desconegudes, un castell inflable on estaven jugant en un restaurant de Caldes de Malavella (la Selva) aquest diumenge. La nena, que és la que estava en estat més greu, ha mort aquest vespre a l'Hospital Vall d'Hebron.

L'estat del ferits

L'accident també ha deixat sis nens més ferits, dels quals dos encara estan en estat greu i els altres quatre en estat lleu. Una de les nenes ferides de més gravetat ha estat operada el diumenge per la nit a l'Hospital Josep Trueta de Girona i ha quedat ingressada a l'UCI pediàtrica del centre, segons han informat fonts sanitàries. L'estat de la menor, de 7 anys, és greu però estable.

 

Els metges també han intervingut una altra de les nenes pendent de ser operada, també de 7 anys, mentre que una altra de les menors, de 3 anys, ja és a casa després de ser donada d'alta. Pel que fa als altres dos ingressats arran del mateix accident, una nena de 7 anys i un nen d'11 anys, continuen ingressats a l'Hospital Josep Trueta en estat lleu. Un altre dels ferits de gravetat, un nen de 9 anys, es troba ingressat a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.

Dispositiu d'emergència

Al lloc s’hi han traslladat 8 patrulles dels Mossos, 5 dotacions dels Bombers de la Generalitat, efectius de la Policia Local de Caldes de Malavella, 7 ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, 2 helicòpers i un comandament. Els Mossos d'Esquadra ja han anunciat que obriran una investigació per saber el motiu pel qual l'inflable ha sortit volant. Per la seva banda, Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Procicat.
bomberts accident caldes

Dos nens estan greus amb traumatismes, un altre està menys greu i hi ha tres ferits lleus. Els més urgents s'han traslladat amb helicòpter. La resta de ferits han estat traslladats amb ambulàncies a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet un tuit acompanyant en el sentiment a la família:

L'accident s'ha produït poc després de tres quarts de quatre. Acte seguit, els serveis d'emergències han rebut l'avís. Hi havia tres menors en estat greu per traumatismes, una de les nenes no se n'ha ensortit.

Possibles causes

Segons ha pogut saber TV3, podria haver fallat la vàlvula de seguretat del castell. Això hauria provocat una fuita d'aire, que hauria projectat els nens enlaire. Les restes del castell inflable han quedat damunt la teulada del restaurant. 

bombers retirant inflable caldes ACN

El castell ha anat a parar a 40 metres del lloc on estava ancorat i que només estaven en servei dos dels quatre ancoratges de la instal·lació. L'inflable havia passat tots els controls del fabricant i l'havien comprat feia 6 mesos.