Tens un gran motiu per celebrar Carnestoltes 2023 a Catalunya: després de dos anys on les rues i celebracions es van cancel·lar (el 2021) i es van posposar (el 2022) a causa de la COVID-19, per fi la festa de les disfresses per excel·lència torna a la seva normalitat total. S'han acabat les restriccions i torna la diversió pura. Ara bé, potser tens problemes per decidir quin dels molts Carnavals repartits per Catalunya hauries d'experimentar. No passa res: ElNacional.cat et dona un cop de mà amb aquesta guia on recopilem 10 grans carnavals que cal visitar aquest 2023. Tens el Carnestoltes de Sitges, el de Barcelona, el de Tarragona... Si no es troba la teva festa de Carnestoltes preferida, o la de la teva localitat, no t'enfadis! Era impossible recopilar absolutament totes les cavalcades i rues. L'important aquí és garantir que tothom es diverteixi i s'ho passi bé juntament amb el Rei Carnestoltes i el seu seguici d'esbojarrats seguidors.

📅 Quan és Carnestoltes 2023?: dates, on és festiu i per què és al febrer
 

🎭 Dimecres de Cendra 2023: quin dia és i què és l'enterrament de la sardina
 

1. Carnestoltes de Sitges 2023

El mític Carnestoltes de Sitges 2023 torna a la normalitat total amb tot el que pots esperar d'un dels millors carnavals del món: rua, desfilades, activitats per a tota la família... Aquest any, tots els esdeveniments del Carnestoltes de Sitges tenen lloc del 16 al 22 de febrer de 2023. Si el que més t'interessen són les seves rues, pren nota de dates i horaris:

 • Diumenge 19 de febrer de 2023: a les 12 h rua infantil i a les 19:30 h la rua per a adults
 • Dimarts 21 de febrer de 2023: a les 12 h rua infantil i a les 21 h la rua dels adults

El recorregut de la rua per a adults és la següent: Avinguda Sofia - Passeig de la Ribera - Plaça de la Fragata - Passeig de la Ribera - Bassa Rodona - Plaça Pou Vedre Carrer Espalter. Per als joves, s'ha confirmat carpa a la Plana de Santa Barbara. Tindrà dos foodtrucks mentre es produeixin activitats de Carnaval. Si t'interessa anar a Carpa del Carnaval de Sitges 2023, es recomana que compris entrades. Tingues en compte que es prioritzarà la venda d'entrades a aquelles persones que participin en la rua.

🥳 Carnestoltes de Sitges 2023: programa, rua i activitats de la tornada del Carnaval català per excel·lència
 

2. Carnestoltes de ViIanova i la Gertrú 2023

Com passa amb molts altres municipis i localitats de Catalunya, el Carnestoltes de Vilanova i la Gertrú 2023 també torna a la normalitat. Comença dissabte 11 de febrer amb el Ball de Mantons (on es balla expressament amb uns mantons que recorden els llaços entre Vilanova i Amèrica), i acabarà Dimecres de Cendra amb l'enterrament de la sardina. Pel mig, trobaràs esdeveniments destacables com l'Arrivo del Rei Carnestoltes del divendres 17 de febrer. En concret, l'arribada de la majestat del Carnaval començarà al voltant de les 18:30 h, amb discurs, desfilada i carrosses incloses. El dissabte 18 de febrer a la nit es produiran els Mascarots (concerts i balls a l'aire lliure). I el diumenge 19 de febrer té lloc la Comparsa, la mítica guerra de caramels del Carnaval de Vilanova i la Gertrú. Els caramels de la Comparsa ja fa setmanes que arribaven als supermercats de Vilanova; una bossa de 3 quilos d'ecocaramels a 13,5 euros.

🍬 Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2023: programa, guerra de caramels, rua i altres activitats
 

3. Carnaval de Solsona 2023

El Carnaval de Solsona 2023 comença divendres 10 de febrer, amb el lliurament de Bojos i un concert amb "Northern Cellos" a les 22:00 hores i finalitza Dimecres de Cendra 22 de febrer amb l'enterrament de la sardina. Activitats destacades del seu programa? Aquí en tens unes quantes:

 • Campanassu i Nit d'Assaig en la Plaça Major el dissabte 11 de febrer a les 22:45 h
 • Parc infantil en la Plaça del Camp el diumenge 12 de febrer a les 10:30 h
 • La benvinguda del Rei Carnestoltes a l'Avinguda del Pont el dijous 16 de febrer a les 20 h
 • L'Ou Com Balla a la plaça Sant Joan el divendres 17 de febrer de 2023 a les 19:15 hores
 • Gegants amb la "Cobla Juvenil ciutat de Solsona" des de la plaça del Consell Comarcal el diumenge 19 de febrer a les 17 h
 • Sopar de Comparses i concert amb "Hey! Pachucos", "Karnales Sound" i "DJ Pes" a la Sala Polivalent el dilluns 20 de febrer a les 22 h
 • Comiat de les festes en la Plaça Major des de les 19:30 h dimecres 22 de febrer

🎊 Carnaval de Solsona 2023: programa, rues, gegants i tot el que cal saber sobre la gran festa
 

4. Carnestoltes de Roses 2023

L'Àrea de Festes de l'Ajuntament de Roses ha preparat una tornada total del seu Carnestoltes per a aquest 2023 després que hagin acabat les restriccions a causa de la COVID. Les seves activitats comencen dijous 16 de febrer (Dijous Gras) amb una cercavila per donar la benvinguda al Rei Carnestoltes, seguit d'un ball una vegada hagi oferit el seu discurs. El Carnaval de Roses 2023 acaba dilluns 20 de febrer amb l'enterrament del rei, de la sardina i espectacle de focs artificials a les 18:30 h. També hi ha activitats destacades com el ball de grups del divendres 17 de febrer o l'arrosada popular del dilluns 20 de febrer a les 13 h en el Pavelló Municipal d'Esports.

carnaval sitges 2023
Rua d'una edició anterior del Carnestoltes de Sitges

5. Carnestoltes de Tarragona 2023

Hi ha tantes activitats en el Carnestoltes de Tarragona 2023 que era inevitable que tingués una llarga durada: del 10 al 21 de febrer, vigília de Dimecres de Cendra. Hi ha moltes rues i desfilades previstes per al dissabte 18 de febrer. Aquí els tens

 • Rua del Carnaval de Sant Pere i Sant Pau (11:00 hores)
 • Rua de Carnaval de Sant Salvador i Sant Ramon (11:00 hores)
 • Rua del Carnaval de Torreforta (a les 11:30 hores)
 • Desfilada de la Comparsa Amics de la Part Alta (a les 13:00 hores)
 • La Rua de l'Artesania (a les 18:00 hores)

Però el Carnaval de Tarragona el 2023 no només consisteix en rues, desfilades i comparses. Hi ha un concurs infantil de disfresses, la popular disfressa d'or (on 14 comparses lluiran les millors gales en un desplego únic), l'entrada del Rei Carnestoltes i de la seva concubina (amb la seva corresponent gala), l'aparició de la sempre esperada coca de llardons (preu: 1 euros fins a esgotar existències)... Vagis el dia que vagis, trobaràs moltes activitats per experimentar, veure i, per descomptat, participar.

6. Carnestoltes de Barcelona 2023

No podia faltar el Carnestoltes de Barcelona! Té lloc del 16 el 22 de febrer de 2023, tot i que encara s'ha de tancar el seu programa d'activitats, desfilades i rues. Així i tot, segur que trobaràs els esdeveniments més clàssics d'aquest carnaval. Per exemple, estarà l'Arribo o Arribada, l'acte on se celebra l'arribada del rei del Carnaval o rei Carnestoltes. Vindrà, com cada any, acompanyat pels seus set ambaixadors, un per cada vil·la històrica de Barcelona, el Dijous Gras. Després que el Rei Carnaval hagi donat el seu pregó, segurament hi haurà una desfilada i molta festa. Però si ets més de rues, tindràs un munt per escollir dissabte a la tarda: cada barri de Barcelona organitza la seva pròpia desfilada o cavalcada en honor a la festa popular més desenfrenada de l'any.

🎈 Carnestoltes 2023 a Barcelona: dates i les millors activitats i rues de la ciutat comtal
 

7. Carnestoltes de Platja d'Aro 2023

Un altre Carnestoltes que torna a la normalitat total aquest 2023 és el de Platja d'Aro després d'un canvi de dates el 2022 i de la seva anul·lació total el 2021 a causa de la covid. El Carnaval de Platja d'Aro 2023 tindrà lloc de l'11 al 22 de febrer amb activitats destacades com la Gran Rua de Carrosses i Comparses (dissabte 18 de febrer). Precisament un dels esdeveniments més esperats és el dels premis de Carnaval, que tindrà lloc aquell mateix dissabte després que els participants hagin desfilat. També hi haurà Sopar de Colles de Carnaval, Desfilada i Xocolatada Infantil, Presentació del Rei i de la Reina del Carnaval, Diada de Dijous Gras, Pregó del Rei i de la Reina... i, com a colofó final, l'esperat enterrament de la sardina Dimecres de Cendra a les 19 hores.

8. Carnestoltes de Lleida 2023

Les disfresses, els antifaços, les rues i la festa tornen a Lleida amb magnificència en el seu Carnestoltes 2023, previst del 16 al 22 de febrer. En el moment de la redacció d'aquest llistat el seu programa encara no ha estat detallat del tot, però ja s'ha confirmat tot el que pots esperar: l'arribada del Rei del Carnaval, la Tupinada Popular, la rua pel Centre Històric, la Marató de l'Ou, la Gran Rua, la Cursa dels Llits, l'enterrament de la sardina de Dimecres de Cendra...

Carnestoltes Vilanova i la Geltru ACN
Participant de la rua d'una edició anterior del Carnaval de Vilanova i la Gertrú

9. Carnestoltes de Torelló 2023 (Carnaval de Terra Endins)

El Carnaval de Terra Endins és un dels Carestoltes de Catalunya més esperats de cada any, i la seva edició de 2023 no anava a ser una excepció. Els actes a Torelló comencen dimarts 14 de febrer amb el sorteig de l'ordre de sortida de les carrosses i acaba Dimecres de Cendra amb el clàssic enterrament de la sardina. Aquí tens la informació bàsica de les seves activitats més destacades:

 • Pullassu: el dijous 16 de febrer a partir de les 21 hores. Després de l'assalt a l'Ajuntament, es produirà el pregó del Rei de Carnaval i començarà el recorregut de la cercavila amb l'acompanyament dels Diables del Ges i diferents formacions musicals al carrer.
 • Rua de Carnaval de Terra Endins: el dissabte 18 de febrer. La concentració de carrosses es produirà a les 16:00 hores i a les 18:00 començarà la Rua des de la plaça de la Sardana fins a la plaça de Joanot Martorell.
 • Carnaval Infantil: el diumenge 19 de febrer. A partir de les 5 de la lenta hi haurà berenada gratuïta en la plaça Nova. Després, espectacle al teatre Cirvianum.
 • Enterrament de la sardina: Dimecres de Cendra. A les 19:30 comença la vetlla del Rei de Carnaval al hall del Teatre Cirvianum. En acabat, a les 20:00 hores, comença la rua del carruatge mortuori, acompanyat per les vídues ploraneres i les "querides". Finalment, a les 21 hores, després de cremar el rei, es produirà la Sardinada Popular en la plaça Vella.

10. Carnestoltes de Sabadell 2023

Pren nota si vols passar-te pel Carnestoltes de Sabadell 2023: la seva rua tindrà lloc el diumenge 19 de febrer de 2023 a les 17:00 hores, i començarà al Carrer de Francesc Layret per acabar en la cruïlla amb la Rambla i la Gran Via. A les 20:30 hores aproximadament es produirà el lliurament de premis de la Rua, seguit d'un espectacle, de l'arribada de la Vella Quaresma i, finalment, amb la ja esperada crema del Rei del Carnaval.