Ja ha començat el Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2023! Planeges passar-te per les festes? Aquí tens una guia completa en què podràs descarregar el programa complet del Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2023 en PDF, descobrir quin serà el recorregut de la seva rua principal o apuntar-te a la seva curiosa guerra de caramels. També hi incloem una recopilació d'altres activitats destacades com l'Arrivo del Rey Carnestoltes, la merengada popular nocturna o els diferents balls de comparses. A continuació, t'ho expliquem tot sobre el Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2023 per tal que no perdis detall de l'esdeveniment.

🥳 Carnestoltes 2023 a Barcelona: dates i les millors activitats i rues de la ciutat comtal
 

🎉 Carnestoltes de Sitges 2023: programa, rua i activitats de la tornada del Carnaval català per excel·lència
 

Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2023: programa complet a PDF

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú d'aquest 2023 està carregat d'activitats: s'han comptat més de 170 esdeveniments que, sumats, acumulen un total de 150 hores de festa. Parlem de balls de comparses, cors, berenars, rues, l'enterrament del Rei Carnestoltes, rutes culturals o didàctiques, tallers infantils... Intentar coordinar la teva visita a aquest carnaval pot afligir, especialment si vas amb poc marge de temps de preparació. No et preocupis perquè tenim la solució sobre això: el programa complet del Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2023 en format PDF

🎊 Carnestoltes a Catalunya 2023: guia amb 10 rues imprescindibles perquè la festa no acabi
 

Rua del Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2023

El plat fort de tot Carnaval és la rua o desfilada. En el cas de l'edició d'aquest 2023, la Rua de Lluïment té lloc el dissabte 18 de febrer a partir de les 18:30 h. L'inici de la rua es produirà en l'Avinguda Francesc Macià (alçària del núm. 80). El recorregut planificat és el següent: Carrer Francesc Macià, plaça del Mercat, Carrer Manuel Marquès, Rambla Principal, rambla de la Pau i tornada a la Rambla Principal fins a la plaça de les Neus. Aquí tens també altres activitats destacades en el mateix dia:

 • Seguici de les banderes a partir de les 11 h des de la plaça de la Vila. El Rei Carnestoltes i el seu concubinat estaran acompanyats pel Seguici de les Banderes de les Societats Vilanovines.
 • Ball dels Malcasats a partir de les 12 h en la plaça de Pau Casals. Hi ha segona tanda a les 12:45 h en la Plaça Miró de Montgròs. I la tercera tanda es produirà a les 13:30 h en la plaça de Soler i Gustems.
 • Concert del Caramel a partir de les 18 h en la Plaça 1 d'Octubre (Parc de Baix a Mar) amb el grup infantil Ambauka.
 • Cercaviles del Gegant de la Cuyna Vella a partir de les 19 h pels carrers de la Vila.

🎭 Carnaval de Solsona 2023: programa, rua, gegants i tot el que cal saber sobre la gran festa
 

La guerra de caramels del Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2023

També coneguda com la guerra de les comparses, la guerra dels caramels és un dels esdeveniments únics i icònics del Carnaval de Vilanova i la Geltrú. En aquesta batalla tan atípica i com el seu propi nom indica, es llancen tones i tones de caramels. Però sense violència! Les diferents entitats o comparses que participen es vesteixen amb roba fàcilment identificable. Posteriorment, es dirigeixen al centre de la ciutat al ritme del Turura, una marxa militar antiga, mentre sonden les seves banderes. Sobre el migdia, els comparseros es reuneixen en la plaça de la Vila i comença la guerra de caramels pròpiament dita. Són encontres d'uns deu minuts cada un on ningú no guanya ni perd: tothom se'l passa bé llançant-se caramels

I quan és la guerra de caramels d'enguany? Tindrà lloc aquest diumenge 19 de febrer a partir de les 11 h a la plaça de la Vila. Hi haurà en total unes 8 guerres de comparses. Es comença per les infantils i després venen les dels adults. Són les següents:

 • Primera guerra infantil a les 11:30 h
 • Segona guerra infantil a les 12 h
 • Primera guerra a les 12:30 h
 • Segona guerra a les 13 h
 • Tercera guerra a les 13:30 h
 • Quarta guerra a les 14 h
 • Cinquena guerra a les 14:30 h
 • Sisena guerra a les 15 h
Guerra de carmels Vilanova i la Geltru 2023 Foto Ajuntament Vilanova i la Geltru
Guerra de caramels de Vilanova i la Geltrú / Foto: Ajuntament Vilanova i la Geltrú

📆 Dimecres de Cendra 2023: quin dia és i què és l'enterrament de la sardina
 

Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2023: Arrivo, merengada i comparses

Més enllà de la rua o de la guerra de caramels, hi ha altres activitats del Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2023 que val la pena experimentar. En concret, aquest any també s'organitzarà merengada nocturna, l'Arrivo de sa Majestat el Rei Carnestoltes o els múltiples esdeveniments relacionats amb comparses. Et destaquem alguns d'ells.

 • Merengada nocturna: amb amenització abans, durant i després de la guerra amb música. Es produirà a les 23:59 h de la nit de dijous 16 de febrer (Dijous Gras) en la plaça de les Cols.
 • Arrivo de Sa Majestat el Rei Carnestoltes: tot un esdeveniment que comença divendres 17 de febrer a les 17:30 h en el Parc Torre d'Enveja. Després, a les 17:45 h, es produirà el Ball de Diables.
 • Comparses dels Diables: aquesta comparsa acompanyarà el Rei dels Carnavals fins que arribi a la plaça de la Vila. El recorregut del Ball és el següent: Allà, llegirà el seu Sermó tradicional. El recorregut és el següent: Parc Torre d'Enveja, C. de la Torre d'Enveja, C. de Tarragona, C. del Pare Garí, C. de Manuel de Cabanyes, C. de la Bomba, pl. de les Neus, Rambla Principal, Av. Francesc Macià i plaça de la Vila. Es preveu que el Sermó passarà cap a les 19:30 h. A les 20:30 hcomença l'Arrivo pròpiament dit, seguit de Balls per a Joves, per a No Tan Joves i, finalment, una Botifarra del Rei.