La temporada de Carnavals 2024 comença ben aviat, per tant, no et pots perdre un dels millors de Catalunya: el Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2024! En aquest article trobaràs una recopilació de les millors activitats i esdeveniments d'aquestes festes, així com el programa complet del Carnaval de Vilanova i la Geltrú en PDF. T'ho expliquem tot a continuació!

🥳 Carnaval a Barcelona 2024: quan és, programa, rua i dates clau
 

🎉 Carnaval 2024 a Catalunya: 9 rues que has de viure almenys un cop a la vida
 

Programa en PDF del Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2024

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú d'aquest 2024 està carregat d'activitats: hi haurà molts esdeveniments com balls de comparses, cors, berenars, rues, l'enterrament del Rei Carnestoltes, rutes culturals o didàctiques, tallers infantils... Intentar coordinar la teva visita a aquest carnaval pot afligir, especialment si vas amb poc marge de temps de preparació. No et preocupis perquè tenim la solució sobre això: el programa complet del Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2024 en format PDF

🎊 7 disfresses de Carnestoltes 2024 ambientades en Catalunya i super divertides
 

Rua del Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2024

El plat fort de tot Carnaval és la rua o desfilada. En el cas de l'edició d'aquest 2024, la Rua de Lluïment té lloc el dissabte 10 de febrer a partir de les 18:30 h. L'inici de la rua es produirà en l'Avinguda Francesc Macià (alçària del núm. 80). El recorregut planificat és el següent: Avinguda Francesc Macià, rambla de Salvador Samà, carrer d'Albert Virella i Bloda, rambla de la Pau, rambla Principal i plaça de les Neus. Aquí tens també altres activitats destacades en el mateix dia:

 • Seguici de Sa Majestat el Rei Carnestoltes amb les Banderes a partir de les 11 h des de la plaça de la Vila. El Rei Carnestoltes i el seu concubinat estaran acompanyats pel Seguici de les Banderes de les Societats Vilanovines.
 • Ball dels Malcasats a partir de les 12 h en la plaça de Pau Casals. Hi ha segona tanda a les 12:45 h en la Plaça Miró de Montgròs. I la tercera tanda es produirà a les 13:30 h en la plaça de Soler i Gustems.
 • Arribada del Caramel a partir de les 18 h en la Plaça 1 d'Octubre (Parc de Baix a Mar).
 • Cercavila del Gegant de la Cuyna Vella a partir de les 19 h pels carrers de la Vila.

La guerra de caramels del Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2024

També coneguda com la guerra de les comparses, la guerra dels caramels és un dels esdeveniments únics i icònics del Carnaval de Vilanova i la Geltrú. En aquesta batalla tan atípica i com el seu propi nom indica, es llancen tones i tones de caramels. Però sense violència! Les diferents entitats o comparses que participen es vesteixen amb roba fàcilment identificable. Posteriorment, es dirigeixen al centre de la ciutat al ritme del Turura, una marxa militar antiga, mentre sonden les seves banderes. Sobre el migdia, els comparseros es reuneixen en la plaça de la Vila i comença la guerra de caramels pròpiament dita. Són encontres d'uns deu minuts cada un on ningú no guanya ni perd: tothom se'l passa bé llançant-se caramels

I quan és la guerra de caramels d'enguany? Tindrà lloc el diumenge 11 de febrer a partir de les 11.30 h a la plaça de la Vila. Hi haurà en total 8 guerres de comparses. Es comença per les infantils i després venen les dels adults. Són les següents:

 • Guerra juvenil a les 11:30 h
 • Primera guerra (blava) a les 12 h
 • Segona guerra (argent) a les 12.30 h
 • Tercera guerra (daurada) a les 13 h
 • Quarta guerra (taronja) a les 13.30 h
 • Cinquena guerra (groga) a les 14 h
 • Sisena guerra (verda) a les 14.30 h
 • Setena guerra (blanca) a les 15 h

També cal destacar que hi haurà una guerra amb els menuts de les Barquetes a la plaça de les Neus.

Guerra de carmels Vilanova i la Geltru 2023 Foto Ajuntament Vilanova i la Geltru
Guerra de caramels de Vilanova i la Geltrú / Foto: Ajuntament Vilanova i la Geltrú

📆 Dimecres de Cendra 2024: quan és i tot sobre l'enterrament de la sardina
 

Més activitats del Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2024: Arrivo, merengada i comparses

Més enllà de la rua o de la guerra de caramels, hi ha altres activitats del Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2024 que val la pena experimentar. En concret, aquest any també s'organitzarà merengada nocturna, l'Arrivo de sa Majestat el Rei Carnestoltes o els múltiples esdeveniments relacionats amb comparses. Et destaquem alguns d'ells.

 • Merengada nocturna: amb amenització abans, durant i després de la guerra amb música. Es produirà a les 23:59 h de la nit de dijous 8 de febrer (Dijous Gras) en la plaça de les Cols.
 • Arrivo de Sa Majestat el Rei Carnestoltes: tot un esdeveniment que comença divendres 9 de febrer a les 18:30 h a la plaça de les Neus i que acaba a la plaça de la Vila. 
 • Comparses de Diables: aquesta comparsa acompanyarà el Rei dels Carnavals fins que arribi a la plaça de les Neus. Allà, llegirà el seu Sermó tradicional. Comença al Local dels Diables.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!