Carme Ruscalleda i el seu marit Toni Balam han decidit tancar el restaurant Sant Pau, a Sant Pol de Mar, amb tres estrelles Michelin. Els cuiners donen per acabada aquesta etapa després de 30 anys d'èxits. 

Ruscalleda, de 66 anys, no es “jubila” sinó que obre la seva ment a “altres coses”, ha aclarit en declaracions a El Periódico. El restaurant Sant Pau tancarà les portes el pròxim 27 d'octubre i no hi ha possibilitat de fer més reserves. 

La cuinera catalana ha obtingut el prestigi al ser la dona amb més estrelles Michelin del món. Ruscalleda encara conserva les dues estrelles del Sant Pau de Tòquio, que podria canviar d'ubicació amb els Jocs Olímpics del 2020, i del Moments, a l'Hotel Mandarin de Barcelona, que dirigeix el seu fill, Raül Balam.

La xef del restaurant prové d'una família propietària d'un comerç d'alimentació. Va estudiar comerç mercantil i posteriorment de xarcuteria amb la idea de continuar el negoci dels seus pares. El 1975 ella i el seu marit Balam van posar les primeres il·lusions en el projecte de Sant Pol de Mar.

El restaurant passarà a ser un bar amb jardí i canviarà de nom, segons ha anunciat la cuinera aquest matí a Catalunya Ràdio

L'estil de cuina de Ruscalleda ha destacat per ser creatiu i modern, però basat sempre en la tradició i productes catalans de temporada. 

La notícia ha deixat sorpresos als amants d'aquest art i, de retruc, al món de la cuina.