L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha demanat avui que es declari l'àrea afectada per l'esclafit d'ahir com a zona catastròfica, perquè es pugui ajudar els veïns amb els costos de les destrosses. Entre d'altres, el tornado va provocar que volessin les teulades de les cases i dels coberts, bigues de formigó o arbres de l'entorn del riu.

Precisament per això ha qualificat els esclafits d'ahir de "molt excepcionals" i ha destacat que no s'havia patit mai abans al municipi.

La Trini Carol és una de les famílies afectades pel tornado que aquest diumenge de matinada va malmetre una part del municipi de Cardona i que també va arribar al poble de Navès (Bages). La veïna ha explicat que, cap a les dues de la matinada, se sentia soroll de pedregada, "però després vam començar a sentir sorolls molt més forts, de vent, que semblava que et podia caure la casa a sobre".

Entre ahir diumenge i aquest dilluns al matí, els tècnics han visitat la trentena de finques afectades, la majoria agrícoles, de les quals una desena es troben estat molt greu, per poder quantificar els danys materials.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat