La caravana migrant  que durant aquests dies estava agrupada a Ciutat de Mèxic ha sortit aquesta divendres amb destí a l'estat de Querétaro, centre del país, en direcció als Estats Units. 

Els 5.000 migrants han decidit, en una votació, abandonar la capital mexicana "a peu o en autobús", després d'estar-s'hi entre quatre i cinc dies. "Amb autobusos o sense autobusos marxarem, no vam néixer en autobús, no vam néixer en transport", van expressar durant l'assemblea. 

Alguns membres de la caravana van exigir davant l'Oficina a Mèxic de l'Alt Comissionat de l'ONU pels Drets Humans que se'ls proporcionés autobusos per arribar de forma segura a la frontera amb els Estats Units. 

Encapçalats pel periodista hondureny Miltion Benítez, van demanar 150 autobusos per poder continuar pel territori mexicà el camí que van iniciar el 13 d'octubre a Sant Pedro Sula. Segons el periodista, aquests vehicles "poden evitar morts". També va apuntar que no s'han de repetir tragèdies com la que va passar l'any 2011 a San Fernando, quan 72 migrants van ser assassinats, presumptament a mans del grup criminal Los Zetas

Els migrants volen arribar a la ciutat de Tijuana que fa frontera amb els Estats Units, tot i que Trump ja ha dit que no els deixarà entrar al país.