Capellans de Toledo han resat perquè el papa Francesc "vagi al cel com més aviat millor", tal com ha avançat aquest dimecres Vida Nueva Digital. Els fets van tenir lloc el passat 22 de febrer a l'autodenominada "tertúlia sacerdotal contrarevolucionària" del canal de YouTube La Sacristía de La Vendée, on el sacerdot de l'Arxidiòcesi de Toledo Gabriel Calvo Zarraute va desitjar amb una oració la mort del Pontífex amb aquestes paraules: "Reso molt pel Papa, perquè pugui anar al cel com més aviat millor".

"Aquesta és una de les coses que es poden demanar per a qualsevol", va afegir el moderador, Francisco J. Delgado, també sacerdot de Toledo. Tot plegat, davant dels riures de la resta de capellans presents: Juan Manuel Góngora, sacerdot de la diòcesi d'Almeria; Rodrigo Menéndez Piñar, de Toledo; Charles Murr, dels EUA; Roylan Recio, de la diòcesi de Colorado Springs (EUA); i Juan Razo, de la diòcesi de Saltillo (Mèxic). 

Capellans contra el Papa i les benediccions gais

La cosa no es va acabar aquí, ja que Murr es va voler "unir a les oracions del pare Gabriel per al Sant Pare". "Som molts amb aquesta intenció", va respondre Calvo Zarraute, mentre que Delgado va afegir: "Doncs a veure si resem més fort". Tot ho va començar Góngora, que en la seva salutació va recordar la seva "unió en la veritat i la fidelitat al Sant Pare i resant per la seva persona", cosa que va provocar que la resta de capellans mostressin els seus desitjos al Pontífex de 87 anys. Razo es va limitar a unir-se "en oració pel Sant Pare", mentre que Recio i Menéndez no es van recordar de Francesc. L'habitual és que aquests sacerdots corregeixen a la resta quan cometen un error, però davant dels desitjos de mort al Papa sembla que no van veure convenient fer cap esmena.

Delgado va ser un dels impulsors de la recollida de signatures de fa unes setmanes contra les benediccions a parelles homosexuals, que havien estat acceptades pel Vaticà. La iniciativa homòfoba va fracassar: tan sols va reclutar el 0,14% del clero espanyol. A més, Góngora va ser notícia aquest dilluns: és el capellà que va perdre l'oremus per una boda gai a una ermita de Madrid, quan va dir que es tractava d'un "acte d'exaltació sodomítica". Queda clar que són una colla de sacerdots ultres, d'allò més conservadors.

El papa Francesc, malalt de grip

Justament, el papa Francesc s'ha fet "algunes proves diagnòstiques" a l'hospital Gemelli Isola Tiberina, al centre de Roma. Tot, després que aquest dimecres hagi explicat que continua refredat i que anteriorment s'hagués comunicat que tenia grip. "Després de l'audiència general, el papa Francesc ha acudit a l'hospital Gemelli Isola Tiberina per sotmetre's a algunes proves diagnòstiques. Després ha tornat al Vaticà", ha confirmat la Santa Seu. El Pontífex ha arribat al centre en el seu vehicle habitual i ha tornat al Vaticà menys d'una hora després.

El Papa havia celebrat prèviament l'audiència general davant de milers de persones a l'aula Pau VI del Vaticà, però ha afirmat que continuava refredat i que preferia que la catequesi la llegís un col·laborador. "Continuo una mica refredat, per això he demanat a monsenyor (Filippo) Ciampanelli que llegeixi la catequesi", ha dit, després d'arribar a l'aula en cadira de rodes. Dilluns, el Vaticà ja va informar que persistien "els lleus símptomes gripals, tot i que sense febre", però que per precaució s'havien suspès les audiències previstes. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!