Un capellà ha perdut l'oremus per una boda gai a una ermita de Madrid, celebrada dissabte. "Un acte d'exaltació sodomítica. Si sou catòlics i us inviten a irreverències similars, no sigueu còmplices d'un pecat mortal. Resem per la seva conversió", ha manifestat el pare Juan Manuel Góngora, un sacerdot ultra d'Almeria i viral a les xarxes socials. És tan conservador que, sense anar més lluny, aquest cap de setmana va reaccionar així a la trobada entre Santiago Abascal i Donald Trump: "Donald Trump és l'home que va aconseguir tombar l'agenda avortista als EUA (...). Espero que Santiago Abascal prengui bona nota i pròximament segueixi l'exemple a Espanya". 

Capella Juan Manuel Gongora boda gai

Poc després, l'Arquebisbat de Madrid ha reaccionat a la piulada i ha afirmat que "en cap cas està permès fer un matrimoni civil dins d'un recinte religiós", alhora que ha assegurat que no va ser informat ni consultat sobre la possibilitat de fer la celebració "sent un acte unilateral de la finca que tindrà efectes canònics al respecte". La institució ha assenyalat que les ermites familiars "només poden ser fetes servir per a la finalitat que l'Església les concedeix". "No poden ser lloc de celebracions públiques religioses excepte autorització expressa del bisbat, tampoc poden ser objecte de finalitats comercials ni llocs de celebracions civils de cap mena", ha afegit. Finalment, ha detallat que en el seu moment van ser concebudes només per a ús privat devocional de la família propietària de l'ermita i "en cap cas per ser oferides com un servei opcional lucratiu d'una empresa dedicada a l'organització d'esdeveniments socials".

Una diputada del PP, contra el capellà ultra

La piulada del capellà ultra no ha agradat a moltes persones, tant progressistes com conservadores. Un exemple és la diputada del PP Ester Muñoz, que ha respost: "Jo reso per vostè, pare. Perquè sé que la seva visió de La Veritat li impedeix veure el mal de la seva publicació". "Si l'objectiu real fos la conversió de les seves ànimes, no primaria el pretès escarni i judici públic. Com a catòlica sempre faré costat a qui professa amor a Déu, no a qui el fa servir per sembrar odi", ha conclòs.

Diputada PP Ester Munoz boda gai

La notícia arriba poc més de dos mesos després que el Vaticà acceptés la benedicció de parelles homosexuals, sense que hi tingui res a veure el matrimoni. La declaració "Fiducia Supplicans" pretenia posar ordre a la qüestió de la benedicció de parelles "irregulars": "Es pot entendre la possibilitat de beneir les parelles en situacions irregulars i a les parelles del mateix sexe sense convalidar oficialment el seu estatus ni alterar de cap manera l'ensenyament perenne de l'Església sobre el matrimoni".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!