La conselleria de Recerca i Universitats ha canviat el disseny de la web Intercat per facilitar la introducció a la llengua i la cultura catalana als estudiants estrangers que es matriculen a les universitats de Catalunya. El redisseny que han creat presenta un format més interactiu i intuïtiu, amb uns nous filtres que permeten a l'usuari accedir amb més facilitat a tota la informació.

Els estudiants internacionals poden trobar a la web recursos online per aprendre català, així com informació sobre els cursos que ofereixen les diferents universitats catalanes i els programes d'acolliment lingüístic. També hi ha un recull d'informació sobre els diferents exàmens oficials de català, les acreditacions i les ajudes i beques que existeixen per aprendre i conèixer la llengua catalana.

L'acció de redisseny d'Intercat, segons han explicat des de la conselleria de Recerca i Universitats, forma part del pla del Govern que vol enfortir la llengua catalana en el sistema universitari i de recerca de Catalunya. A més de reforçar el català al món acadèmic i de preservar-lo com a llengua pròpia i d'ús normal, aquestes accions busquen reforçar l'acolliment lingüístic i cultural a les universitats per als estudiants estrangers a Catalunya. L'estrena d'aquest nou disseny d'Intercat, a més, coincideix amb la celebració a Barcelona del congrés d'educació superior més important d'Europa, organitzat per l'European Association for International Education (EAIE).

Entre els anys 2020 i 2022, Intercat ha comptat amb un total de 162.590 usuaris i 359.354 visualitzacions de pàgines, unes xifres que segons la conselleria evidencien "l'alta capacitat d'atracció d'estudiants internacionals que té el sistema universitari català i la necessitat de facilitar-los l'aprenentatge de la llengua i cultura catalanes a les diferents universitats de Catalunya". En aquest sentit, també ha indicat que durant el curs 2020-2021, un total de 34.755 estudiants estrangers van cursar els seus estudis de grau, màster o doctorat a les universitats catalanes.